Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek?

Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
15éves lány vagyok és igencsak összetett problémám van.Az ált. iskolában ki voltam közösítve mindig szekáltak, de egy barátnőm azért volt.(még mielőtt vki azthinné, h mert én olyan ronda vagyok az téved, szerintem egészen szép az arcom.)Amikor bekerültem szeptemberben a gimibe úgyéreztem most már minden megváltozott sokkal jobb lesz minden.Azthittem megerősödtem.De egyik nap valami miatt elkezdtek piszkálni az a valami nem lényeges így visszagondolva tényleg nem.De a fejem teljesen elvörösödött azthittem nem bírom tovább majdnem elbőgtem magam úgy szégyeltem.Attól félek ,hogyha valami fájóbb dologba kötnek bele nem fogom kibírni és teljesen összetörök.Pedig eddig ez az egy eset volt és tényleg egy semmiség utólag visszagondolva nem is tudom miért szégyelltem úgy magam.Holott az előző sulimba az ún. menő csaj az egész osztályt ellenem uszította és mégis őszintén a pofájukba röhögtem.Nem mondom h szórakoztam rajtuk ,de most teljesen berezeltem,mert azt hallottam,h a gimis évektől függ h mien felnőtté válunk.Ezért aztán most sokat stresszelek , h mindenkinek megfeleljek és azt vettem észre, h ún. derealizációs problémákkal küzdök-vagyis pl. ülök az órán az egyik nagypofájú csaj valakinek beszól(nem nekem!)de én úgy megrettenek amolyan pánikroham szerűségem lesz.Elkezdek izzadni, eltompul minden nem érzem magam a saját megszokott világomban.Mintha a hangok is sokkal hangosabbak lennének ebben az úgynevezett eltompult világban.Mégis mittegyek , van valami hasznos tanács.
2011. nov. 25. 15:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is, egyáltalán nem kell mindenkinek megfelelni. Az persze nem árt, ha találsz az osztályodban lányokat, akár fiúkat, akikkel jól kijössz, de nem "kötelező", hogy közülük kerüljön ki a legjobb barátnőd.

Másodszor, ha ennyire érzékeny és stresszes vagy, jó úton haladsz a depresszió felé. Amit írtál magadról még nem kóros, sok kamaszkorú átél ilyen időszakot, de ne törödj bele a helyzetbe, nehogy később komolyabbra forduljon. Nem véletlenül szokták a felnőttek elsőre a sportot ajánlani ilyen fiataloknak, sok haszna van, és átsegít nehéz lelki időszakokon. Hogy mire gondolok? Alap, az egészséges életmódhoz. Endorfin, azaz "örömhormon" teremelődik a szervezetben és ez önmagában is nagyon jó stresszoldó. Sikerélmények révén támogatja az egészséges önbizalmat, ez hasznos a tanulásnál is, meg a kapcsolataid kiépítésében is. Sporttársak közt gyakran alakul ki hosszútávú jó barátság.

Addig is, hogy ne gyomorgörccsel menj be a suliba ihatnál naponta (reggel és este) citromfű teát, ez is egy stresszoldó, és pihentető jó alvást biztosít (jó íze van), és ha megfogadod a sporttal kapcsolatos tanácsom, egy idő után már nem is lesz szükséged rá.

Fel a fejjel, nem könnyű kamasznak lenni, természetes az egyszer fenn, egyszer lenn hangulat ingadozás, de túl lehet élni, csak vedd kézbe a saját sorsod alakítását, ne törődj a hangadók véleményével a suliban, őrizd meg a saját egyéniséged.

2011. nov. 25. 17:18
 2/3 A kérdező kommentje:
versenyszerűen néptáncoltam 8évet.Kosaraztam, teniszeztem, lovagoltam, úsztam,valamint a mai napig itthon tornázok
2011. nov. 25. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor biztosan tudod miről beszéltem (írtam) az endorfinnal kapcsolatban. Ezek külön-külön is klassz dolgok, biztosan színes egyéniség vagy, nincs veled semmi baj, kicsit visszaveszel az érzékenységből (tanuld meg legalább nem kimutatni) és a "társaságban" is meg fogod találni a helyed. Azt a teát még próbáld ki, amíg túl leszel a lelki nehézségeken. Klassz kis csaj vagy, az legyen büszke, aki ki tudja vívni a barátságodat.
2011. nov. 26. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!