Csípőprotézis beültetésen átesett emberek segítségét szeretném kérni: hogy telt a műtét utáni időszak?
Én nem estem át rajta, de tnaultam róla.
Elméletileg nem fáj, mert nincs mi fájjon, csak a műtét helye egy kicsit.
Tanárom úgy fogalmazott, hogy ugye nagyon sokan halasztgatják, és évekig fáj nekik erősen, de amikor megcsinálják nagyon sokan azt mondják hogy előbb kellett volna.
Rehabilitáció, a protézis fajtájától függően akár fél év is lehet hogy újra rendesen megtanulj járni. Illetve az illesztések oda forrjanak a csonthoz. A fájdalmak azonnal megszűnnek. Viszont utána teljesen normális életet élhetsz. Olyan sportot kell választani ekkor amivel nem esel el, mert azt szigorúan tilos, de a műtét után fontos hogy sportolj valamit. A fajtájától függően később cserélni kell esetleg.
Feltétlenül beszélj ezekről a gyógytornászoddal ő minden fontosat el fog neked mondani :-)
Kérdezd ki milyen mozgásokat végezhetsz és milyeneket nem.
Anyukámat 3 napja műtötték még, s még mindig nagy fájdalmai vannak, ez hogy lehet.
S még nemkelt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!