Hogyan működnek az igazságszérumok?
Figyelt kérdés
Olyan vegyületek, amitől az ember nem tud hazudni... holott végig tudatánál van (asszem)... ez nekem teljességgel képtelenségnek tűnik, elmagyarázná valaki?2011. szept. 2. 18:26
1/6 anonim válasza:
Nincs tudatánál, ez nagy tévedés. Egyfajta drog.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor tévedtem. Én úgy tudtam, tudatánál van az illető. De ha drogként funkcionál, akkor így már mindjárt érthető.
2011. szept. 2. 18:39
3/6 anonim válasza:
Ha lennének igazságszérumok, akkor nem létezhetne hamis tanúzás, meg a tanúknak nem kellene megesküdniük, hogy igazat mondanak.
4/6 A kérdező kommentje:
Pedig létezik igazságszérum, még a Guiness-rekordok könyvében is benne vannak.
2011. szept. 3. 23:00
5/6 anonim válasza:
Tényleg létezik, de nem piti ügyeknél vetik be mint pl az általános tanúzàs.
6/6 anonim válasza:
Mit keres a Guiness rekordok könyvében az igazságszérum?
Amúgy az igazságszérum, számos más krimis kliséhez hasonlóan, egy mítosz. Nem létezik olyan anyag, amitől valaki biztosan igazat mond. Közlékenyebb esetleg lesz, és azért a "Borban az igazság" mondásnak is van némi alapja, de egy ilyen vallomás semmilyen bizonyító erővel nem bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!