Hogy működnek a terhességi tesztek?
Tudom kimutatja a vizeletben a HCG hormont,de én azt akarom megtudni,hogy mi a működési alapja?
Mi van a tesztcsík felületén ami miatt kimutatja?
Keresgéltem...Ezen a módon?
A vizeletminta a tesztcsík nedvszívó felületén keresztül, a menbránfelületen felszívódva éri el a tesztzónát. A tesztzónában színezett anti hCG antitestek megkötik a hCG molekulákat, egy elszíneződött antitest-antigén komplexet alkotva. A biokémiai reakció jól látható rózsaszín-piros csíkot hoz létre a Teszt Zónában (T), jelezve a pozitív eredményt. A Kontroll Zónában (C) található semleges összetevők a teszt megfelelő működését jelzik, egy rózsaszín-piros csíkot hozva létre.
semmi, nincs ami hozzájuk kötődjön, azaz hcg molekula, ami hozzá tud kötődni.
Így nem jön létre az a komplex, amitől elszíneződne
Teszt rész:
Rá van kötve a felületére egyfajta antitest és van rajta szabad antitest. Ezek csak akkor tudnak összekapcsolódni, ha van HCG molekula, ami hidat alkot közöttük.
Tehát a HCG hozzákapcsolódik a felületre kötött antitesthez, a HCG-hez pedig hozzáköt a szabad antitest. Ha ez megtörténik, akkor színreakciót ad.
A kontroll rész felületére pedig egy másik fajta antitest van kötve, ami közvetlenül, HCG nélkül is össze tud kapcsolódni a szabad antitestekkel, és így színreakciót adni.
értem, köszi!Ez a kép nagyszerű,értem!
Olvastam,vannak olyan tesztek amik hibásak.Akkor azzal mi lehet a gond,már csak erre lennék kíváncsi.
Vagy rosszul csinálja az illető vagy nincs rajta ez az antitest gondolom megfelelően..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!