Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tölcsérmellkas gyógyítása...

Tölcsérmellkas gyógyítása edzéssel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az érdekelne, hogy olyan, akinek szintén ilyen betegsége van, elért- e lényeges javulást csak edzéssel? Nálam nem olyan súlyos a dolog, de ahhoz épp elég, hogy a strandon kényelmetlenül érezzem magam. Műtétet nagyon nem szeretnék. (Egyéb elnevezései: pectus excavatum, suszter mellkas, cipész mellkas)
2009. ápr. 16. 18:48
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:

Érdeklődnék tőletek, sokat tapasztaltaktól a témával kapcsolatban. Ha én ezzel foglalkozni szeretnék, milyen dokit keressek fel elsősorban mely szakterület, ki néz rá a mellkasomra először? Ki mondja, meg hogy ezer vizsgálat és meglátjuk mi lesz, vagy csak megmondja, hogy nem kell ide vizsgálat ha nincs panasz, csak némi esztétikai probléma, menj el edz mozogj és jobb lesz...

Látott engem orvos eleget már, évente néz bár nem ilyen szempontból, de nem jelezte, hogy ez a deformitás feltűnő vagy problémás lenne. Igazából engem sem zavar, csak ha ráfeszülök a témára és nézegetem magamon meg olvasgatok utána. Biztos hogy van szerintem némi tölcsérmellkas deformitás... /Ismerőst L38 éves most műtik ezért foglalkoztat a téma./

Tipikus vékony alkat vagyok némi gerinc ferdüléssel. Ha nem olvasom akkor nem kötöm össze a dolgokat, hogy olykor fizikai terhelésre fájhat a hát, de nem szoktam foglalkozni vele. 19-20 éves koromban kezdtem el aktívan rendszeresen edzeni majd 2 max 3 évet követően abba hagytam, problémám nem volt ( fáradékonyság nem volt jellemző, terhelhetőség nőtt sokat izomerőben, állóképesség részét a futást hanyagoltam de 2 km-t 11-12 perc körül futom ráedzés nélkül) minden formás volt. Most már kb. 3 éve teljesen kiesett a mozgás az életemből. Folyamatosan fogyok csak és lehet ettől veszem észre magamon ezt a tölcsérmellkas dolgot. F23 vagyok.

Neki állok szépen edzeni ( konditermi, hát, váll, has, mellre, esetleg futás... ) és helyre hozható még tud ebben a korban is változni fejlődni javulni ez a dolog? Esetleg a TRX is segít? Úszni is szívesen úszok de ennek a lehetősége már nehezen megoldható. Különösebb légzési egyéb belső szervi problémám nincs, magamon sem veszem észre, és évente vizsgál orvos egy alkalmassági szint miatt a munka miatt.

2013. nov. 6. 01:03
 32/33 anonim válasza:

Sziasztok!

Én is ezzel a betegséggel küszködök, voltam én is orvosnál, ő azt mondta, hogy nagyon enyhe, ne foglalkozzak a kinézettel, viszont járjak úszni, gyógytornázni, ha a kinézeten nem, de a belső szerveken segít. Viszont van egy osztálytársam, aki élő példa rá, hogy kilehet javítani a betegséget. Egyszer tesi előtt öltöztünk és észrevettem, hogy egy nagyon kicsit, alig láthatólag neki is beesettebb a mellkasa. Megkérdeztem tehát, hogy Ő is ilyen gondokkal küszköd? És mondta, hogy neki sokkal durvábban nézett ki a mellkasa, mint nekem, csak ő rengeteget járt úszni és edzeni is. Úgyhogy ezt ki lehet javítani edzéssel is, szerintem érdemes elgondolkodni, hogy elég erősek vagyunk lelkileg és kitartásilag ahhoz, hogy ˇˇkiedzükˇˇ a melkkasunkat, mielőtt kés alá feküdnénk.

Remélem tudtam segíteni. :)

2016. ápr. 24. 20:07
 33/33 Aduci válasza:
Nekem enyhe fokú PE-m volt, és egy év konditeremmel (fekvenyomás, mellgépek) + úszással alig észrevehetővé csökkent
2017. máj. 20. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!