Tölcsérmellkas gyógyítása edzéssel?
Nekem is volt műtétem.6 évvel műtét után vagyok.10 évesen műtöttek.Nem látok változást:(
Hasznos volt számodra ez a válasz?
A válasz megírásának időpontja: 06-08 19:59
És lemezt tettek be, drótot vagy a hagyományos kikapjuk a szegycsontot és fordítva rakjuk vissza? Mert nem mindegy... utóbbi 2-nél a sikerességi ráta erősen konvergál a 0-hoz...
Sziasztok!
15 éves lány vagyok, és szintén horpadt mellkasom van, szerencsére nem súlyos, és az orvosok szerint nem is kell műteni. Mégis, néha kicsit zavaró a horpadás, és azt szeretném kérdezni, akinek javult az edzések következményeként, az milyen gyakorlatokat csinált?
Futni nem nagyon tudok, a bokám és a térdem nem túl erős. Eléggé vékony vagyok, szal most próbálok felszedni pár kilót.
Főleg olyan gyakorlatok érdekelnének, amiket itthon, akár két súlyzóval el lehetne végezni.
Előre is köszönöm a választ,
lányka
Van egy amerikai srac akinek enyhe PE-je van es otthon hazilag keszit Vacuum-bellt.Nem tul dragan arulja ebay-en.Tolt fel kepeket milyen volt elotte es utana.Engem meggyozott.En ma vasaroltam egyet.£150 + postakoltsegert egyet.Onmagaban talan nem hoz tartos eredmenyt de edzessel ugy gondolom megoldast jelenthet azoknak akiknek nem olyan sulyos az elvaltozas.
22/F
"És lemezt tettek be, drótot vagy a hagyományos kikapjuk a szegycsontot és fordítva rakjuk vissza? Mert nem mindegy... utóbbi 2-nél a sikerességi ráta erősen konvergál a 0-hoz..."
beraktak egy titánium lemezt.
Sziasztok!
Nekem is susztermellkasom van. 31 éves vagyok, és a sok fizikai melótól tavaly nyáron előjött, hogy szívbillentyű problémám van. Eddig nem fájt, nem volt szinte semmi bajom. Elmentem kardiológiára, és akkor mondta a doki, hogy ezzel a mellkassal ez vele jár.
Akik azt írták, hogy úszással, tornával, edzéssel sikerült valamennyi változást elérni ők nem írták, hogy hány évesek. Talán még nekem sincs minden veszve? Nem vagyok még ehhez túl "öreg"?
Szült már vki ilyen mellkassal?
Sziasztok!
Gyermekkoromban szívműtéten estem át, aminek a következménye lett a tölcsérmellkas. Jelenleg 33 éves vagyok, de idén mellkasi fájdalmaim lettek, ami már huzamosabb ideje tart. Mindenféle vizsgálaton átestem, ami szerencsére mind negatív eredményt hozott. A kardiológiai is. De az egyik orvos mondta, hogy lehet, hogy a beesett mellkas miatt van a gond, de ne törődjek vele. Mit javasoltok, kivel konzultáljak, hogy lehetne fényt deríteni arra, hogy tényleg attól van-e a fájdalom, sőt időnkénti rosszullét? Mellkasröntgenen is voltam, ott nem mondtak semmit ezzel kapcsolatban, bár akkor még nem gondoltam erre.
Sziasztok!
Kisfiam most 4 és fél éves. Akkora fokú a tölcsérmellkasa, hogy egy teniszlabda kb lazán belefér. Vizsgálta már két ortopéd szakorvos is, de hálistennek nam nyomja a szívét. Viszont a vitálkapacitása nagyon szerény. Gyakran elkap mindenféle légúti kórságot, köhög, könnyen megfázik. relatív rövidke futás után is zihál.
Itt a Gyakorin olvastam néhányótoktól, hogy kidolgaoztak páran házilag, otthon is végezhető olyan gyógytornát, ami enyhítette, megállította a deformitást. Ez ügyben kérnék segítséget, ötleteket,. Bármi ami hasznosanak bizonyult.
Azért kérlek Benneteket mert az orvosok egy-két mondattal elintéztek minket. Ússzon, tornázzon, fújjon lufit. Kb ennyi. Csakhogy egy ilyen kicsi fiú még nem szeret és nem is tud úszni, tornáztatni meg csak percekig lehet, mert még nem érti a bonyolultabb és a főként a kellemetlenebb gyakorlatokat. A mai lufik pedig olyan kemények, hogy felnőttként is komoly meló felfúji.
Tehát minden bevált ötlet nagyon jó lenne.
Eőre is köszönök minden olyan tippet, beszámolót, címet, módszert, javaslatot, ami segíthet.
Köszönöm Mindenkinek a segítségét .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!