Tölcsérmellkas gyógyítása edzéssel?
Szia!
A baratnomnek is ez volt s neki mutetje volt tavaly. Gyonyoruen megjavult tole a mellkasa! Edzett elotte evekig, de semmi nem tortent.
Szia sorstárs!
10 éven keresztül jártam úszni, gyógytornára stb... semmi eredménnyel. Gondolj bele, a mellkas csontjai el vannak deformálódva, azt te semmilyen edzéssel nem fogod megváltoztatni. Úgyhogy én 12 éves koromban megműttettem (saját döntés volt), van egy vízszintes vágás a mellkasomon, már nem csúnya, és szégyellnem sem kell magam a strandon. Viszont jó hír, hogy már új módszerrel műtik a tölcsérmellet, amihez nem kell felvágni a mellkast, csak oldalt ejtenek egy pár sebet és azon keresztül dolgoznak, nem rég olvastam. Nézd meg!
Szerintem ha érzel elég elszántságot, érdemes megcsináltatni!
Elegge, durvan el volt deformalodva az egesz mellkasa.
A mutet nem volt drasztikus, a 2. valaszolo altal emlitett uj technikaval csinaltak, vagtak 1-1 "lyukat" ket oldalt, ott betettek egy vasat, es azzal kiforditottak. Utana nehany hetig agyhoz volt kotve. A betett vasat 3 ev mulva fogjak kivenni belole.
Hát ha valamennyire motivál akkor leírom hogy én 12 évesen döntöttem a műtét mellett, amikor még nem volt ez a módszer. Az én műtétem abból állt hogy egy vízszintes felnyitják a mellkast, eltörik a bordákat és újrarendezik, majd beültetnek egy platina kereszttartót hogy tartsa a mellkast. (Mondjuk elég nagy deformitásom volt, kb ököl méretű bemélyedéssel.) Decemberben került sor a műtétre. Műtét után egy hét intenzív osztály (máig emlékszem a máltai sólyomra a felakasztott Mátra tévén), majd több hét fekvés a kórházban. Csak a hátamon tudtam feküdni, meg sem tudtam mozdulni se jobbra se balra. A sok fekvés miatt újra kellett tanulnom járni. Kacsa, ágytál, minden. A varratszedés is iszonyú volt, majd beszartam. December 22-én engedtek haza. December 24-én bevizesedett a szívburkom, nem bírtam hátrafeküdni, mert levegőt sem kaptam. Tehát karácsony este vissza kellett mennem a kórházba. Még körülbelül 3 hétig voltam bent, vízhajtóval kinyomták belőlem a felgyülemlett vizet, de esélyes volt, hogy tűvel kell leszívni. Aztán másodszorra már sikeresen felgyógyultam, a platinát már nem emlékszem mikor vették ki, de tudom hogy valami egy napos műtét volt, másnap már mehettem is haza. Azóta életem rendszeres része lett a sportolás, úszom, testépítek, és sokkal erősebb vagyok és jobban nézek ki, mint az átlag, meg nem mondanád, hogy tölcsérmellem volt.
Na mindegy ezt csak azért írtam le, hogy lásd, a sokkal szarabb metódust is túl lehetett élni, és nem bántam meg hogy bevállaltam. A helyedben én simán bevállalám a mostani módszert is, egy percig nem gondolkoznék!
Szia!
17/L vagyok. Engem soha nem zavart a külsőm miatt lelkileg se volt semmi bajom ezért. Viszont később komoly bajaim lehettek volna belőle... múlt kedden műtöttek, jelentem egyátalán nem volt vészes a műtét és még drogot is adnak. :) Fájni fájt de ha van elég lelki erőd... hidd el nekem öregem a felére tudod csillapítani a fájdalmadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!