Az az igazság, hogy orrcsepp "függő" lettem. Már több mint egy éve folyamatosan novorin orrcseppet használok, mert nélküle állandó orrdugulásom van.
A kérdés az, hogy ha abbahagyom, el fog múlni a dugulás magától is? Mennyi idő múlva? Pár nap, hét, hónap?
Tudom, menjek orvoshoz, de most nem ez érdekel. Komoly válaszokat várok. Előre is köszönöm.
2011. aug. 22. 21:24
1/9 anonim válasza:
Én is így voltam, csak az Afrinnal. Fül-Orr-Gégészet.
Kaptam egy másik orrcseppet (rhinocort aqua - vényköteles $$$), amit szigorúan az előírtak szerint kellett használnom amíg el nem fogyott. Azóta kapok levegőt.
(a másik lehetőség a műtét volt, de azt nem akartam,mert rossz hírű volt az orvos)
2011. aug. 22. 21:31
2/9 anonim válasza:
Lány vagy? Ha igen, nem szedsz fogamzásgátlót? Mert nekem spec attól volt.
2011. aug. 22. 21:31
3/9 anonim válasza:
apukám több éve csak orrcseppel tud aludni,nem tudom,hogy lelehet e állni vele,ő nem tud...:S ezért teszek én is csak akkor az orromba ha nagyon keményen megvagyok fázva,de akkor se használom max egy hétig
2011. aug. 22. 21:32
4/9 anonim válasza:
7 évig voltam orrcsepp-függő. A végén már akármilyen aljas izét magamba öntöttem. Havi ~6-8 üveggel fogyott. A végén egy kolleginám adta meg a receptet, amivel őt kikezelték a dologból. De hozzáteszem nekem a fül-orr-gégész sem mondott semmi értelmeset, azt mondta allergia és felírt hülyeségeket. Lenyomtam egy Clarinase 1*1, Telfast 2*1, Rhinocort Aqua spray pedig első héten 3*/nap, második héten 2*/nap, harmadik héten 1*/nap.. kúrát és láss csodát, elmúlt. Az elején nagyon rossz, kell önuralom, de megéri. Azóta heti 1x ha bedugul kicsit az orrom, de az az allergia miatt. A gyógyszerek amúgy mind vénykötelesek, csak azért írtam le, hogy ne csak mese legyen. Kitartás!
2011. aug. 22. 21:37
5/9 anonim válasza:
nem tudnád leírni a receptet?
2011. aug. 22. 21:51
6/9 anonim válasza:
Hát felírattam azokat a gyógyszereket(fenn említett), ami barátnőmnek segített. Szerencsére hitt bennem az orvos. :D
2011. aug. 22. 21:59
7/9 anonim válasza:
én 2 évig voltam orrcsepp függő. aztán az allergiám miatt asztmás lettem és el kellett mennem tüdőgyógyászatra, ahol az orvos mondta, hogy mindenképp le kell szoknom az orrspray-ről. ajánlott egy tuti szert, hogy ez tényleg használ... nem bíztam benne, de reggel befújtam, este már orr szar ok nélkül aludtam. a neve Beclonasal. ez is vényköteles, de ha elmész a fül-orr-gégészetre biztos felírja. ha nem vagy allergiás, akkor felesleges gyógyszereket szedned, mert csak tönkre teszed magad. érdeklődj utána a Beclonasalnak. persze, ha allergiás is vagy, az más helyzet, akkor kell gyógyszer is.
2011. aug. 22. 22:41
8/9 anonim válasza:
ja és még valami.
amikor náthás vagyok, kénytelen vagyok újra használni orrcseppet és mindig majdnem visszaszokok, de akaraterő és nem használom tovább. :) tehát le lehet simán szokni róla, nem használod, aztán annyi. első pár nap kur va sza r, de uttána kitisztul az orrod. én ilyenkor már nem használtam a Beclonasalt. de ha nincs nagy akaraterőd, akkor én ezt tudom ajánlani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!