Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Miért félek...

Mit tegyek? Miért félek ennyire? 23/L

Figyelt kérdés

Nemrég a párommal közelebb kerültünk egymáshoz (nem részletezem). Előttem már volt 1 barátnője.

Azóta mióta közelebb kerültünk egymáshoz, halálosan rettegek az AIDStől. Nem értem miért. Régen volt szorongásom, de szedtem rá gyógyszer. De ez a szorongás miatt van?

Rettegek mert halálos betegség, és amikor egyszer a híradóba meghallottam hogy majdnem találtak ellene vakcinát szinte megörültem. Miért jönnek olyan gondolatok mintha az lennék?:'(

Vizsgálat:

×××××××××××

El akartam menni szűrésre, de nem értem eddig rá. Ha meg is tudnám csinálni az eredményért nem tudnák bejönni, mert egyetem van és mellette dolgozok is. Mit tegyek?:S

Mert az eredményért csak személyesen lehet bemenni...se telefonon se e-mailen nem lehet az eredményt közölni.

Mit lehet tenni?:\

Miért félek halálosan ettől??:S:'( Néha elfeledkezek róla, másszor meg eszembe jut és sírni lenne kedvem.

23/L

2011. aug. 19. 16:41
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

"nagyjából 1200 esetről tudunk.."

Mo.-on a fertőzöttek száma növekszik, most van kb 3300 és minden 6. ember tud a betegségéről. Ez volt a híradóba is.

Amúgy hogy hogy nem könnyű elkapni? Ezt nem értem.

Pszichológust nem tudom, lehet nem lenne rá pénzem így egyetem mellett.:S

Amúgy a manifesztált mit jelent?

Amúgy azért is félek mert az előző bnőjéről megtudtam h egy nagy ri.bi volt.....

2011. aug. 19. 18:00
 12/33 anonim ***** válasza:

""nagyjából 1200 esetről tudunk.."

Mo.-on a fertőzöttek száma növekszik, most van kb 3300 és minden 6. ember tud a betegségéről. Ez volt a híradóba is."

Teljesen mindegy, ez Magyarország teljes lakosságához viszonyítva elenyészően kevés. Statisztika kérdése az egész, semmivel sem jelent többet 3300 beteg, mint 1200. Aki meg a híradóra hivatkozik forrásnak, az más galádságokra is képes. :)

"Amúgy hogy hogy nem könnyű elkapni? Ezt nem értem."

Úgy, hogy nem könnyű elkapni. Ne menjünk bele a részletekbe, de a fertőzések nem úgy történnek, hogy 100%-ban be kell következnie, ha te fertőzött dologgal/emberrel érintkezel. Nagyon sok egyéb paraméter is befolyásolja a fertőzés létrejöttét. Az AIDS esetében ez pedig fokozottan igaz.

"Pszichológust nem tudom, lehet nem lenne rá pénzem így egyetem mellett.:S"

Ugye te is érzed, hogy ez most ürügykeresés (ahogyan az AIDS-től való beteges félelmed is) arra, hogy a valóban létező betegségeddel (szorongás) ne csinálj semmit? Amúgy azt mondtad, egyetemista vagy. Nálunk pl. van a hallgatók számára ingyenes pszichológusi segítség.

"Amúgy a manifesztált mit jelent?"

Megmutatkozik, megtestesül.

"Amúgy azért is félek mert az előző bnőjéről megtudtam h egy nagy ri.bi volt....."

Tudok még két tucat olyan szexuális úton terjedő betegséget mondani neked, amely Magyarországon tényleges veszélyt jelent, mert igen gyakori a populációban (az AIDS, mint mondottam volt, nem ilyen).

2011. aug. 19. 18:16
 13/33 A kérdező kommentje:

Nem akarom elterelni a szorongásról, de valahogy olyan nehéz elfogadni hogy visszatért. Sokszor egyszer csak eszembe jut hogy "AIDS" és már az egész napom el van cseszve mert annyira boldogtalan szomorú leszek...

(Amúgy szintén ritka a melegek körében is? Van egy ismerősöm ő meleg, csak azért kérdem)

2011. aug. 19. 18:42
 14/33 anonim ***** válasza:

"Nem akarom elterelni a szorongásról, de valahogy olyan nehéz elfogadni hogy visszatért. Sokszor egyszer csak eszembe jut hogy "AIDS" és már az egész napom el van cseszve mert annyira boldogtalan szomorú leszek..."

Ez lesz az első lépés a szorongás feloldásának útján, ha belátod, hogy az irreális félelmed tárgya már a szociális éned/normális napi rutinod végzésének rovására megy. De ez már szakmabeli ember (pszichológus, pszichiáter) feladata, nem pedig a gyakorikérdéseké. Keress fel egyet minél előbb. Amúgy a szorongás pont nem az a fajta elváltozás, amit egy doboz nyugitabi egyik napról a másikra megold. Tökeletesen karban tartható elváltozás, de a "gyógyulás" nem ripsz-ropsz következik be.

"(Amúgy szintén ritka a melegek körében is? Van egy ismerősöm ő meleg, csak azért kérdem)"

És ez megintcsak a szorongás kérdezteti veled... Van egy néger barátom, Afrikában igen gyakori a lepra, akkor a barátom leprás? :)

2011. aug. 19. 19:18
 15/33 A kérdező kommentje:
Nem csak olvastam hogy a homoszexuálisokat sújtja nagyon :S de a heteróknál is van bőven :S
2011. aug. 19. 19:29
 16/33 A kérdező kommentje:

Bennem mindíg keletkeznek a "de mi van ha..." kérdések :S

Amúgy hogy mondjam el a pszichológusnak? Hogy ne nézzen hülyének mert az már nem dolgozik akihez régen jártem :(

2011. aug. 19. 22:08
 17/33 A kérdező kommentje:

Szerintetek akkor ez biztos hogy szorongás?

Mit mondjak ha megkérdezi hogy miért gondolom hogy ez az? Még magam sem tudom :S De mindíg elmegy a kedvem az élettől is amikor hirtelen bevillan az AIDS gondolata :S

2011. aug. 19. 22:09
 18/33 anonim ***** válasza:

Szerintem te is nagyon jól érezted, hogy ilyen válaszokat fogsz kapni, különben nem írtad volna bele a kérdésbe, hogy korábban kezeltek már szorongással..

A pszichológusnak meg mondd el kábé azt, mint a kérdésben. Hogy régebben volt ilyen problémád, újra eluralkodott az életeden a félelem, és azért kerested fel, hogy segítsen.

2011. aug. 19. 22:15
 19/33 A kérdező kommentje:

Értem. majd felkeresem.

A szorongás amúgy képes testi tüneteket produkálni vagy félelembe dönteni?

Remélem akkor az AIDS-től (hív pozitivitástól) nem kell annyira félnem :S Minden esetre megpróbálok vhogy szűrésre menni hátha attól jobb lesz. (ha negatív lesz, rem ez lesz)

2011. aug. 19. 22:42
 20/33 anonim ***** válasza:

Határozottan igen, erre a legjobb példa a pánikbetegség.

Vagy mikor vizsga előtt annyira ideges vagy, hogy a gyomrodra megy a félelem...

És elmehetsz a tesztre, de szerintem utána úgy is lesz más, ami miatt aggódni fogsz

2011. aug. 19. 22:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!