Újpest környékén a Chinoin utcában van egy Sanofi Aventis nevű francia gyógyszergyár. A termelésük alatt klórgáz is keletkezik, amit ki szoktak engedni a légkörben. Van hogy a lakótelepen erőteljesen érezni ezt az amúgy veszélyesen mérgező gázt. Ma betelefonáltam a rendőrségre, mert az utca végéig a mi házunkig eljött a szag, úgy, hogy szurrta az orrom. Egy órán belül leállították a termelést, a szag megszűnt. Állítólag ki fogják vizsgálni az esetet. Ezt amúgy ti is érzitek? Titeket nem zavar?
2009. ápr. 10. 23:37
1/9 A kérdező kommentje:
szurrta helyett szúrta :) illetve nem a Chinoinban ejtsd /kinojn/ hanem a rózsa utca végefelé!
2009. ápr. 10. 23:39
2/9 A kérdező kommentje:
érződött a szag, de a gyógyszergyár a chinoinban van. Remélem világos, kicsit késő van már... :D
2009. ápr. 10. 23:40
3/9 anonim válasza:
Na én pont Újpesten lakom a Sanofi közvetlen közelében, de én nem éreztem klórszagot... pedig egész nap itthon voltam nyitott ablakok mellett. biztos más irányba fújhatta a szél, bár légmozgás meg nem igazán volt ma...
jól tetted, hogy jelezted az esetet! amúgy nemrég olvastam a helyi újságban, hogy a környéken meg van egy gyár, ami egyfolytában ontja a ronda barna súlyosan egészségkárosító füstöt, de úgy, hogy a környéken lakók már több petíciót indítottak el, persze eredmény semmi:( ez az eset évek óta húzódik, és egy család már jelezte, hogy azóta súlyosbodott az egyik családtag asztmája...
2009. ápr. 10. 23:49
4/9 anonim válasza:
Én nem a fővárosban élek de pontosan tudom miről beszélsz, mivel mellettünk van egy hatalmas vegyi gyár. Elméletben kiváló szűrőrendszerük van, gyakorlatban viszont mindent kiengednek éjszaka, mikor nem látják csak a munkások, ők pedig nem tudnak mit tenni ellene, mert az állásuk függ tőle. Jól tetted, hogy bejelentetted, itt sajnos senki nem fogja ezt megtenni mert mindenkinek dolgozik ott egy hozzátartozója legalább:(
2009. ápr. 11. 12:40
5/9 A kérdező kommentje:
engem nem zavar, kisebb nagyobb problémám is van mint az, hogy épp milyen az illat a levegőben. De szerintem ha minden este kapok egy ilyen töltetet, nagyobb rá az esély, hogy valami rákos megbetegedést kapok. És rajtam kívül több ezren a kerületben ! ez a baj...
2009. ápr. 12. 16:20
6/9 anonim válasza:
Mi nemrég költöztünk ide és ha a családi házaknál sétálunk a chinoin közelében, akkor lehet érezni a gyógyszerszagot.
Kb olyan, mintha kórházban lenne az ember ,csak erősebb.
Szóval mi érezzük. Nem is megyünk többet arra a gyerekkel, mert ki tudja , hogy mi lehet a levegőben...
2010. jan. 9. 13:20
7/9 A kérdező kommentje:
félelmetes mik vannak... amúgy mióta befenyítettem a polgármestert érdekes módon kevésbé észlelem a szagot... de ígyis elég gyakran.. szerintem kéne valami kommunális akció. többen összefogni, aláírások, esetleg egy környezetvédelmi mérés. katasztrófavédelem, rendőrség. minél durvább annál zavaróbb lesz a tőkéseknek.
2010. jan. 9. 14:21
8/9 A kérdező kommentje:
még ha értelmetlen, akkor is..
2010. jan. 9. 14:21
9/9 anonim válasza:
Sok évvel (inkább évtizeddel) ezelőtt valóban volt ilyen gond a Chinoinnal, de azóta megszigorították a szabályokat, elméletben nem kerülhet káros anyag a levegőbe. Én is a környéken lakom de sosem érzem, sőt, 10 évig ott dolgoztam, de enyhe vegyszerszagon kívül más nem volt érezhető és nem lett semmi bajom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!