Betegen is szoktatok dolgozni menni?
Igen. Sajnos menni kell...
Nyilván van az a betegség, amivel nem mennék. Mennyi a lázad? Csillapítás után lemegy? A közérzeted mennyire rossz?
Én akkor maradtam otthon, amikor influenzás voltam. Azt hittem meghalok, felállni sem tudtam :-(
Illetve akkor, amikor bárányhimlős voltam 25 éves koromban.
Egyéb betegségeknél megyek dolgozni :-(
Nálunk az a szokás a cégnél (Ausztria), hogy aki beteg, az lehetőleg személyesen menjen oda reggel a műszakvezetőhöz és közölje a tényt.
Ilyenkor megkérdi az illetőt hogy tud-e dolgozni, és megállapodnak egy megoldásban (tehát pl. hogy hogyan könyveljék el a hiányzást, orvoshoz megy vagy csak otthon marad)
Persze az más dolog ha súlyos a baj, pl. infarktust kapott az illető. :S (na jó, ez viccnek is rossz, de pl. egy influenzát már jobb megmutatni személyesen és akkor tuti elhiszik hogy taknyunk-nyálunk egyben van)
Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy ha használ a lázcsillapító akkor bemegyek dolgozni, annál is inkább mert Sopronból járok ki Bécsbe, és ha elmentem odáig, már csak lehúzom valahogy a műszakot.
A másik, hogy az üzemorvos egy rasszista szemétláda, a háziorvosomnak meg rövid a rendelési ideje, szóval max. ügyelet van ha nagy a baj, de ott meg talpra állítanak. :P
Én személy szerint nem vagyok egy "jó beteg", ha már lábra tudok állni, akkor nem bírok egy helyben feküdni, tehát nemigen hagyom el magam.
Amikor be voltak gyulladva az ízületeim a munkától a főnök hazaküldött, mire én inkább kértem valami könnyebb melót az üzemben. (hozzátenném, hogy az üzemorvosi látogatás lehetősége is visszatartott a hiányzástól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!