Nem tudok böfögni. Miért lehet?
Sziasztok sorstársak!
Mióta eszemet tudom velem is így van. Böfi nincs, morgás van. Pár évente rákeresek a dologra, hátha valahol leírják a megoldást, ezt a topikot is figyelemmel követem. Örömmel jelenthetem be, hogy.
MEGTALÁLTÁK A PROBLÉMÁT ÉS VAN RÁ GYÓGYMÓD IS.
a betegség neve: Retrograde Cricopharyngeal Dysfunction
Azért ne örüljünk még, nem tudunk bemenni az orvoshoz holnap hogy meggyógyítsanak. A betegséget 2019-ben jegyezték le először. Eddig csak angol nyelvű forrásokat találtam a témában, egy google keresés után sok infót találni már.
Röviden erről szól a dolog: az izmunk, ami a levegő benttartásáért felelős, sokkal feszesebb, mint egy átlagembernek és nincs meg az a képessége, hogy ellazuljon és visszaengedje a levegőt. (szerintem ezt ti is érzitek az ádámcsutka alatt van és kicsit feszítő érzés, mikor a morgások jönnek)
A gyógymód viszonylag egyszerű 5-10 perces műtét és 99%-al pozitív az eredmény. Altatásban botoxot injekcióznak az izomban. A vizsgáltak 70%-ánál az első injekció után, a botox felszívódása után is megmaradta a böfögési reflex. Sajnos magyar nyelven semmi infót nem találtam. Ezek amerikai kutatások. Reméljük a következő években elterjed a gyógymód itthon is. De legalább a sok év tétlenség után tudjuk, hogy van remény. :)
21, szuper vagy!
Végre tudom az okát egy olyan dolognak, amit ha másoknak mesélek csak néznek rám, hogy miről beszélek. 😂
A műtéttel nem igazán szimpatizàlok, mondjuk Magyarországon lesz is kb ötven év mire eljut magának ennek a betegségnek a fogalma is, nem hogy a gyògymòd, de jó olvasni azt, hogy végre valaki ezt felfedezte, és elkezdtek vele foglalkozni.
Én egyébként az utóbbi években elneveztem ezt a ,,morgást" tehénbőgèsnek, mert kb ahhoz tudom hasonlítani magam mikor elkezdi ezt a testem. 😂
Reménykedjünk benne, hogy az elkövetkezendő években fognak a betegséggel egyre többet foglalkozni, és találni fognak rá egyéb gyògymòdokat is.
És Nobel díjat annak aki felfedezte az okát, és végre nem hülyének nézte a betegèt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!