Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudok böfögni. Miért lehet?

Nem tudok böfögni. Miért lehet?

Figyelt kérdés
Szeretném ha nem csinálna belőle senki viccet! Ez valóban így van, kb háromhavonta jön elvétve egy véletlen büfi, de annyi. Helyette morgás van, ami nem teljesen a hasamból jön, nem tudom pontosan meghatározni, mintha a nyelőcsövemtől jönne. Ihatok szénsavasat, vagy ehetek bármit ami egy normális embert megbüfögtet, sajnos nem sikerül. Kíváncsi lennék hogy más is van e így? És hogy ez mitől lehet?
2011. máj. 29. 23:29
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Sziasztok sorstársak!

Mióta eszemet tudom velem is így van. Böfi nincs, morgás van. Pár évente rákeresek a dologra, hátha valahol leírják a megoldást, ezt a topikot is figyelemmel követem. Örömmel jelenthetem be, hogy.

MEGTALÁLTÁK A PROBLÉMÁT ÉS VAN RÁ GYÓGYMÓD IS.

a betegség neve: Retrograde Cricopharyngeal Dysfunction

Azért ne örüljünk még, nem tudunk bemenni az orvoshoz holnap hogy meggyógyítsanak. A betegséget 2019-ben jegyezték le először. Eddig csak angol nyelvű forrásokat találtam a témában, egy google keresés után sok infót találni már.

Röviden erről szól a dolog: az izmunk, ami a levegő benttartásáért felelős, sokkal feszesebb, mint egy átlagembernek és nincs meg az a képessége, hogy ellazuljon és visszaengedje a levegőt. (szerintem ezt ti is érzitek az ádámcsutka alatt van és kicsit feszítő érzés, mikor a morgások jönnek)

A gyógymód viszonylag egyszerű 5-10 perces műtét és 99%-al pozitív az eredmény. Altatásban botoxot injekcióznak az izomban. A vizsgáltak 70%-ánál az első injekció után, a botox felszívódása után is megmaradta a böfögési reflex. Sajnos magyar nyelven semmi infót nem találtam. Ezek amerikai kutatások. Reméljük a következő években elterjed a gyógymód itthon is. De legalább a sok év tétlenség után tudjuk, hogy van remény. :)

2022. ápr. 10. 10:53
 22/26 anonim válasza:
Érdekes, hogy viszonylag sok embert érint és csak most jöttek rá, hogy létezik ilyen.
2023. ápr. 24. 10:40
 23/26 anonim ***** válasza:

21, szuper vagy!

Végre tudom az okát egy olyan dolognak, amit ha másoknak mesélek csak néznek rám, hogy miről beszélek. 😂

A műtéttel nem igazán szimpatizàlok, mondjuk Magyarországon lesz is kb ötven év mire eljut magának ennek a betegségnek a fogalma is, nem hogy a gyògymòd, de jó olvasni azt, hogy végre valaki ezt felfedezte, és elkezdtek vele foglalkozni.

Én egyébként az utóbbi években elneveztem ezt a ,,morgást" tehénbőgèsnek, mert kb ahhoz tudom hasonlítani magam mikor elkezdi ezt a testem. 😂

Reménykedjünk benne, hogy az elkövetkezendő években fognak a betegséggel egyre többet foglalkozni, és találni fognak rá egyéb gyògymòdokat is.

És Nobel díjat annak aki felfedezte az okát, és végre nem hülyének nézte a betegèt!

2023. máj. 1. 14:59
 24/26 anonim válasza:
A refluxtól van ,vagyis pontosabban rekeszsérv. A gyomorszáj nem zár rendesen. Tünet tud meg lenni az állandó puffadás meg hányinget. Régóta ezzel elek együtt
2023. okt. 11. 22:29
 25/26 anonim válasza:
Most találtam erre rá, és felismertem, régen nekem is így volt! Mikor gyerek voltam, nem tudtam büfögni, ez meg volt sokáig. Úgy a 20-as éveim körül meg még jött hozzá ez a levegő buborék, emlékszem, a padtársam is hallotta, és kuncogott rajta, én meg nem tudtam, mitől van, hogy ettem, vagy hogy alig ettem, gondoltam, majd elmúlik. Aztán mikor dolgozni kezdtem, és többet kezdtem enni, nagy gyomorgörcseim is voltak néha, mert előtte nem ettem olyan sokat, majd valami megváltozott, mert azóta tudok büfögni, és már csak akkor van ez a levegő buborék, ha meg vagyok fázva és rossz oldalra fekszem. És tényleg, kevesebbet is kell pukiznom! Nem tudom, hogy tényleg olyan keveset ettem/ittam volna, vagy a rendszertelen étkezéstől, vagy a stressztől, vagy miért volt.
febr. 11. 16:21
 26/26 anonim válasza:
Neked is a gyomorszájad gátolja?
máj. 5. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!