Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudok böfögni. Miért lehet?

Nem tudok böfögni. Miért lehet?

Figyelt kérdés
Szeretném ha nem csinálna belőle senki viccet! Ez valóban így van, kb háromhavonta jön elvétve egy véletlen büfi, de annyi. Helyette morgás van, ami nem teljesen a hasamból jön, nem tudom pontosan meghatározni, mintha a nyelőcsövemtől jönne. Ihatok szénsavasat, vagy ehetek bármit ami egy normális embert megbüfögtet, sajnos nem sikerül. Kíváncsi lennék hogy más is van e így? És hogy ez mitől lehet?
2011. máj. 29. 23:29
1 2 3
 11/26 Józan Paraszt válasza:
79%

Nincs itt normális ember??

Azt kérdezte,hogy mért nem tud büfögni...

A választ én sem tudom.

Szerintem afféle genetikai valami lehet,hogy nem alakult ki reflex rá.

Valahogy meg kell tanulni kisérletezni kell,de hogy-hogy,fingom sincs.

2013. aug. 17. 20:04
 12/26 Rasanes válasza:
100%
Jé... mennyi embernek van ugyan ez a problámája. Mellesleg NEKEM IS :DDD
2013. okt. 1. 19:05
 13/26 anonim válasza:
100%
Úgyszintén, nekem is ez a gondom. De még neten sem tudnék rákeresni, mert fogalmam sincs hogy milyen szavakkal írjam be. :/ :)
2014. ápr. 12. 22:45
 14/26 anonim válasza:
100%

Valamire jutott valaki? :)

előző vagyok :)

2014. dec. 2. 22:20
 15/26 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Én is pontosan ugyan igy vagyok vele.

Borzasztóan kellemetlen, valaki nem tudna rá valami megoldást?

Nagyon megköszönném

2015. febr. 15. 13:43
 16/26 anonim válasza:
100%
Ugyanígy vagyok én is. Morgás van, levegőbubik jönnek fel, viszont böfögés az nuku. Zavaró dolog, de ez van.
2016. szept. 3. 12:49
 17/26 anonim ***** válasza:
91%
Sziasztok! Párom csak úgy engedte, hogy írjak, hogy megnézte, hogy senki nem tud azonosítani! Én is ugyanígy vagyok, van morgás. Van, hogy felfújódok sajnos. Viszont szerintem dupla annyit pukizok ezzel szemben, mint egy normális lány. Szégyellem, de ez van. Valószínűleg nektek is hasonlóképpen van. Válasz nincs. Anyum megpróbált segíteni, de csak megtelt a hasam a sok levegővel, amit le kellett nyelnem és már rosszul lettem, úgyhogy nem próbálkoztunk többet... Ő is megijedt és én is. Egyszer ittam pár üveg bubis üccsit, energia italt és azt hittem hánynom kell. Szaladtam is vécére, de csak egy bazi nagyot kellett büfizni. Vagyis tudom milyen érzés és tök jó. A morgással semmi ilyen érzés nem jön, mert nem érződik, hogy a gyomorból jön. Mintha a torkodból jönne, olyan fura. Szerintem nincs gond. Majd 30 évet leéltem így.
2016. szept. 18. 21:53
 18/26 Niki1121 válasza:
100%

Sziasztok!

Láttam hogy a kérdés - és a válaszok is - már jó néhány éve íródtak, de mivel az utóbbi időben hasonló problémáim voltak, ezért tévedtem ide. Szinte teljesen azok amiket Ti is írtatok, csak nekem ilyenkor mindig émelygés is társult a "böfögéstelenséghez", így muszáj voltam utánajárni, és rájöttem, hogy a szódabikarbóna a kulcs a gondra. Nekem legalábbis 100% bevált. 2 dl vízhez kb. fél kiskanál.

Hátha lesz olyan,akinek ez szintén segíteni fog. :)

2019. dec. 27. 23:58
 19/26 anonim válasza:
100%
Most tévedtem ide és örülök hogy találkoztam ennyi hasonló tapasztalattal, nekem is ez a problémám, sose tudtam böfögni, de levegőt sem értem, hogy lehet lenyelni, sose jártam sikerrel. Viszont nekem azért is volt probléma, mert emellé a morgás mellé régen mindig hányinger társult és azt csak hanyatt fekve, mozdulatlanul tudtam elmulasztani. Mára ez teljesen megváltozott, már nincs hányinger, csak nagyon ritkán, de azért kíváncsi lettem volna, miért mert sose ettem egészségesen, energiaital, alkohol, cigi, gyakran fogyasztottam, ugyanakkor sportolok is és a mai napig mindent vegyítek és mégis elmúlni látszik. Szóval érdekes, de az előttem szóló szódabikarbónás kísérletet kipróbálom, ha legközelebb így járnék.
2021. febr. 13. 23:16
 20/26 anonim ***** válasza:

Kedves sorstársak!

Örülök, hogy nem én vagyok a világon az egyetlen ember, aki ugyanebben a helyzetben van. Évente kb kétszer böfögök, és helyette morgàs van. Mióta élek így van, és hála az égnek rendben vagyok. Párom is hasonló ember, bár ő laktózérzékeny, nem tudom van-e esetleg összefüggés a kettő között. Én sok mindenre allergiás, sok táplálékra is, talán betudható ez is annak. Szerencsére más bajom nincs, elvégre így élek mióta a világon vagyok. Étvágyam van, és minden emésztőrendszeri dolgom rendben van ezen kívül. Lehet, hogy valóban csak genetikàról van szó, és mi nem vagyunk képesek a böfögésre, helyette van ez a reakció. Azt vettem még észre egyébként, hogy ha valami igazán mű kaját eszek, akkor tovább fokozódik ez a morgàs, például sok csokoládét eszek, vagy 7days-t eszek egyet is, stb. A jövőben megpróbálkozom valami egészségesebb étrenddel, már pár hete például sokkal több gyümölcsöt is eszem, mint eddig. Meglátom, hogy hoz-e javulást. Bár, mint írtam én ezzel élek mióta létezem, és eszembe sem jutott az elmúlt pár hónapig az, hogy ez nem normális dolog.

2021. dec. 1. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!