A vakok miért csinálnak bizonyos dolgokat? úgy mint: szemnyomás, előre-hátra hintázás, fej jobbra-balra-hátra ingatása folyamatosan. Láttam már párszor ilyet, és nem tudom, hogy ez miért lehet.
Én úgy tudom az egyensúlynak a fülhöz van köze, nem a szemhez. Viszont javítsatok ki nyugodtan, ha tévednék. :)
A szemnyomkodást, meg a szemforgatást már én is láttam, az előre-hátra hintázást viszont még nem. Szerintem egyébként azért fogatják, mert mivel nem látnak semmit, nem tudják hova nézzenek. Igazából passz, hogy miért csinálnak egyes dolgokat.
A szem nyomogatásával, forgatásával a szemüket ingerlik, mert akkor látnak maguk előtt színes kis pontokat. Hasonlóan, a siketeknek is vannak bizonyos mozgásaik, amikkel a fülüket ingerlik, hátha akkor hallanak valamit.
Hintázgatni, fejet himbálni az autisták szoktak.
A Wikipédia Asperger-szindróma szócikkéből:
Az Asperger szindrómások és a jól funkcionáló autisták legfőbb problémájuknak az érzékszervek működésének sajátosságait tekintik. Megfigyelhető, hogy a vakok hasonló, sztereotip mozgásokat végeznek.
Nem nyomkodod olyan erősen, mint ők.
A gyógypedagógusok, és akik vakokat rehabilitálnak, igyekeznek őket erről leszoktatni, a fertőzésveszély miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!