Mennyi súlyt lehet leadni (mennyit lehet fogyni) egy éjszaka alatt egy buliban, ha folyamatosan táncol valaki?
ha 500 kcal-t számítok óránkét,akkor az 4000 kalória. ez fél kiló zsír.
Persze ez nem ilyen egyszerűen működik sokkal többet fogsz veszíteni vízben,de az visszajön másnapra.
A BPM (Beats Per Minute – percenkénti leütésszám) az egy perc alatt végbemenő leütések száma egy adott műben (egy leütés általában egy negyedkottára értendő). A zenei tempók mérésére szolgáló mértékegység.
Pl:
Adagio = 66–76 BPM
Andante = 76–108 BPM
Moderato = 106–120 BPM
Allegro = 120–168 BPM
Techno & Hard techno : 120–170 BPM
Hallottam olyat hogy 3-4 Kg is lejön egy éjjel azért kérdeztem, hogy ez valós, vagy csak "urban legend", és azért is adtam meg a BPM-t mert ez nem egy "lightos aerobik".
nem égetsz kevesebbet. 500 kalóriánál többet nem tudsz égetni (mese a 800 kalória) főleg nem hosszú távon.
és számítsd azt is bele, hogy a májadban van kb 2000 kalória raktáron. Zsírt csak azután fogsz égetni, ha az elfogyott.
Nos, azt olvastam hogy egy 50-60 perces aerobik mínusz 200-400 kalóriát jelent...ezek szerint ugyanannyit mint egy nyolc órás "brutál zúzda műsor" egy -az aerobiknál sokkalta gyorsabb mozgásra inspiráló- techno buliban???
Ezt azért nem hiszem el...
olvasd már elmit írtam:
"ha 500 kcal-t számítok óránkét,akkor az 4000 kalória. ez fél kiló zsír"
nem 200-400-zal, hanem 500-zal számoltam
Akkor levonható a következtetés, hogy zsírégetés ill. fogyás szempontjából a heti 1 techno buli sokkal hatékonyabb, mint a heti 3 aerobik...Arról nem is beszélve ha valaki a kettőt kombinálja...vagy mondjuk heti 3 aerobik meg péntek-szombat tecno buli!
Egyébként egyszer mesélte egy lány hogy ő nem elsősorban a zene kedvéért, hanem fogyni jár a buliba de akkoriban azt hittem hülyéskedik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!