Mi történik velem? Félek, köszönöm előre is!
18 éves vagyok, tegnap éjjel nyelvem zsibbadni kezdett, tarkóm úgyszint, nagy nehezen sikerült elaludnom. Ma viszont mikor mentem haza a villamoson hirtelen elkapott a rosszul lét, ismételten zsibbadt a nyelvem, de most már átterjedt egészen az állkapcsomtól lefelé nyakamig, hátul fejbúbomig. Ha nem lett volna hirtelen egy hely, ahova leülhettem volna, biztos elájultam volna.
Sajnos a tünetek gyengébbek, még nem múltak el és félek. Mi történik velem? Beszélni is alig tudok jelen pillanatban. Félek, köszönöm
Szia!
Nem lehet, hogy a nyakad van "beakadva"? Csigolya, vagy izom. Sajnos nekem nem túl jók az ízületeim (anyámnak sem), és szokott nagyon érdekes dolgokat produkálni, pl.: olyan mintha a fogam fájt volna, szédültem, fejfájás (bár ez általános), csengett a fülem, látászavar, stb.
Ezt úgy tudod megnézni, hogy elkezded masszírozni a nyakadat. Ha jobb lesz, vagy ha valamelyik ponton fáj, akkor itt a gebasz, ott a fájó pontot kell masszírozni, és bekenni izomlazító krémmel (pl. Inno Reuma, patikákban kapható). Ez magyarázná azt is, hogy nem lesz jobb, vagy csak enyhül, mert közben ugye mozgatod a fejed, tehát a mozgatástól jobb is lehet, rosszabb is. Esetleg görcsoldót is vehetsz be (pl. No-spa, simaizom-lazító, ha jól tudom, patikában kapható, párszáz forint)
Ha viszont ezektől sem lesz jobb, azonnal menj orvoshoz!
Jövőre érettségizem, (5évfolyam) a stressz, max a matematika miatt lehet, hisz abból kissé rosszabbul állok, mint szoktam, de mégsem olyan veszélyes.
A nyakmaszírozós módszertől jobb amíg csinálom, majd amint abba hagyom folytatódik a fájdalom. Nem egy kellemes érzés. Életemben nem tapasztaltam még ilyen zsibbadásokat, szerencsém volt, hogy nem pánikoltam be.
Ha a nospát, ha beveszem és jobb lesz, majd megint előjön, viszont akkor tényleg jobb lesz, ha az orvosnál kötök ki.
Várok még anyumra, addig ismételten megköszönném a segítségeket
Szia!
Én vagyok aki a nyakmasszírozást ajánlotta."Örülök", hogy csak ez a baj:) Mindenféleképp vegyél Inno Reumát a patikában, kb 800 forint, kend be vele, majd takarózz be, legalábbis a nyakad melegbe legyen. Az is jó lenne, ha megkérnéd anyukádat, hogy a krémmel masszírozza át az egész hátadat, lehet hogy máshol is van becsípődés.
Ha visszajönne, lehet hogy érdemes lenne felkeresni egy csontkovácsot, vagy egy profi masszőrt.
Sajnos van ebben tapasztalatunk bőven, mi évek óta ezzel szenvedünk:S De szerencsére gyógyítható, csak rossz közérzetet okoz (többek közt azért, mert mivel becsípődik, nem jut az agyhoz elég vér, ezért szédülsz pl. És ami a legrosszabb, hogy mindenhová ki tud sugározni a fájdalom, mert ideg is becsípődik általában ilyenkor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!