Depresszióra milyen gyógyszer ajánlott?
Már több hónapja fáj a fejem,(nagyon erősen,sokszor le is bénulok tőle;most 24.-én megyek neurológushoz), és több éve depressziós vagyok. De most már nagyon betelt a pohár, nagyon rossz a közérzetem és minden egyéb. 7tesztből 6 azt írta,hogy súlyos depresszióm van,ami igaz is. (több éve ugyebár)
Rajzolással szoktam kikapcsolódni,de már az se segít. 6hónapja mást sem iszom csak mindenféle teát,és csak annyiban segített,hogy kitisztította a mérgeket belőlem,és 10-20percenként pisilni járok.
Sokszor van az,hogy vidám vagyok,de egy szempillantás alatt lehangolódok és magamba fordulok,stb.
Meg azt elfelejtettem megkérdezni,hogy: van-e ilyen antidepresszáns,vagy hangulatjavító gyógyszer vény nélküli?
De ha nincs,akkor a vénykötényeseket, azt a háziorvos,vagy a pszichiáter/pszichológus írhatja fel/ki?
Ha már több éve tudatosan depressziós vagy, akkor azon pótcselekvések mint varrás stb, már nem fognak javulásra vinni. Itt antidepresszívumokat kell szedni.
A vény nélkül nincsen, csak egy két olyan növény ami egyébként sem ér semmit sem pl nervenpfege vagy hipericum vagy hova.
Az orvos írja fel az SSRI-t. A házi orvos is felírhatja, de jobb SZTK-ba neurológushoz menni, mert ha Ő ajánlja akkor e.ü támogatásos és olcsóbb. Pszichológushoz nem érdemes menni, mert egy lelki fröccs nem old meg semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!