A homeopatias gyogyszerek tenyleg hatastalanok, vagy csak azert allitjak be igy az allopata orvosok, hogy ne menjunk homeopatushoz?
Semmiféle tudományos bizonyíték nincs a hatásosságára, csak a "szomszéd öreg néninek használt" tipusú eredmények, ami aztán vagy úgy van, vagy nem, mert mondani bárki bármit mondhat.
Egyébként meg pofátlanul magas az áruk. Pl multkor néztem a gyógyszertárban egy Chamomilla vulgaris nevű csodaszert. Magyarul a neve is azt jelenti, hogy közönséges kamilla. Ezt van képük 600Ft-ért árulni, mikor gyógynövény boltba fele ennyiért kapsz kamillát, ráadásul felhígitatlanul, és az tuti használ. Ennyit a homeokamuról.
Nézd, szerintem ezzel kapcsolatban is, mint mindennel megoszlanak a vélemények.
Nagyon sokan támadják, hogy igazából csak víz, meg hogy placebo az egész.
Nem értek egyet, méghozzá azért, mert egyrészt minden szer átesik egy vizsgálaton a forgalombahozatal előtt, amely kötelező. Nem árulhatnának gyógyszerként valamit, ami igazából csak egy pohár víz.
A másik, sok orvos ellenzi, mert ugye ezek vény nélkül kaphatóak, így kevés pénzhez jutnak ők. Ráadásul, olcsóbbak, mint a legtöbb antibiotikum.
Én az szoktam csinálni,. amíg nem indokolt, hogy erős antibiotikumokat szedjek, megpróbálkozom valami enyhébbel, ide tartoznak a homeopátiás szerek is.
Ha segít, akkor nem kell mást szednem, ha viszont nem elég, akkor jön az orvos és az antibiotikum.
van hogy segit,van hogy nem...
főleg ha amugy magától is elmőlna a betegség,csak a beteg "amig nem kapok bogyót,addig nem gyógyulok meg"
páromat az egyik homeobogó ugy kigyógyitotta a depressziójából,hogy csak nah...placebo,de néha segit
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!