Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A homeopatias gyogyszerek...

Xaba89 kérdése:

A homeopatias gyogyszerek tenyleg hatastalanok, vagy csak azert allitjak be igy az allopata orvosok, hogy ne menjunk homeopatushoz?

Figyelt kérdés
Edesapammal vannak gondok manapsag,es nem tudjak az okat,hogy miert dagad minden resze.Mivel ezek a doktorok szerintem nem ernek semmit, ezert arra gondoltam,hogy egy homeopata orvossal kellene felvegyem a kapcsolatott hatha tud segiteni.Mit gondoltok,segithet? Velemenyeket es tapasztalatokat varok. Elore is koszonom.
2011. febr. 14. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%

Semmiféle tudományos bizonyíték nincs a hatásosságára, csak a "szomszéd öreg néninek használt" tipusú eredmények, ami aztán vagy úgy van, vagy nem, mert mondani bárki bármit mondhat.

Egyébként meg pofátlanul magas az áruk. Pl multkor néztem a gyógyszertárban egy Chamomilla vulgaris nevű csodaszert. Magyarul a neve is azt jelenti, hogy közönséges kamilla. Ezt van képük 600Ft-ért árulni, mikor gyógynövény boltba fele ennyiért kapsz kamillát, ráadásul felhígitatlanul, és az tuti használ. Ennyit a homeokamuról.

2011. febr. 14. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Nekem használt, szülés után gyorsabban gyógyult a gátsebem, alig véreztem már a 4. napon. (arnica montana)
2011. febr. 14. 12:34
 3/12 anonim ***** válasza:
31%
hatástalanok.
2011. febr. 14. 12:46
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
Nekem a nem létező betegségemet akarták kezelni.
2011. febr. 14. 12:48
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Mivel a homöpatikus "gyógyszereket" úgy álliták elö, hogy egy alkoholos kivonatot több ezerszeresére higitananak, ezért az semmivel sem tartalmaz több hatóanyagot, mint a csapviz. AZ meg, hogy egyeseknek használ: ezt hivják placebóhatásnak.
2011. febr. 14. 12:51
 6/12 anonim válasza:
33%

Nézd, szerintem ezzel kapcsolatban is, mint mindennel megoszlanak a vélemények.

Nagyon sokan támadják, hogy igazából csak víz, meg hogy placebo az egész.

Nem értek egyet, méghozzá azért, mert egyrészt minden szer átesik egy vizsgálaton a forgalombahozatal előtt, amely kötelező. Nem árulhatnának gyógyszerként valamit, ami igazából csak egy pohár víz.

A másik, sok orvos ellenzi, mert ugye ezek vény nélkül kaphatóak, így kevés pénzhez jutnak ők. Ráadásul, olcsóbbak, mint a legtöbb antibiotikum.

Én az szoktam csinálni,. amíg nem indokolt, hogy erős antibiotikumokat szedjek, megpróbálkozom valami enyhébbel, ide tartoznak a homeopátiás szerek is.

Ha segít, akkor nem kell mást szednem, ha viszont nem elég, akkor jön az orvos és az antibiotikum.

2011. febr. 14. 12:52
 7/12 anonim ***** válasza:

van hogy segit,van hogy nem...

főleg ha amugy magától is elmőlna a betegség,csak a beteg "amig nem kapok bogyót,addig nem gyógyulok meg"

páromat az egyik homeobogó ugy kigyógyitotta a depressziójából,hogy csak nah...placebo,de néha segit

2011. febr. 14. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem is totál placebo. Mert ugye sokan azt írják, hogy betegek voltak, és beszedték a homeopátiás bogyókat, és 3-4 nap múlva meggyógyultak. Valószínű anélkül is meggyógyultak volna, mert ha pl egy vírus "áldozatai" voltak, akkor az magától is átmegy a szervezetünkön 3-4 nap alatt általában. De ők a bogyó csodatevő hatásának tudják ezt be. Szerintem nagy kamu az egész, én nem hiszek benne. Volt egy doki, aki ezzel próbált tukmálni, na ott is hagytam, nekem orvostudomány kell, nem kamu.
2011. febr. 14. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
69%
Nekem eddig mindig hatott a homeopátiás gyógyszer. Sőt több ismerősöm is van, aki pl. allergiára homeopátiás szert szedett és nem kellett szteroidokat tömnie magába, mert használt. Nem érdekel, hogy placebo vagy sem, inkább ezt szedem, mint az antibiotikumot.
2011. febr. 14. 13:28
 10/12 A kérdező kommentje:
kosz a valaszokat. Elgondolkodtatoak:)
2011. febr. 14. 23:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!