Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Epeholyagat akinek kivettek...

Epeholyagat akinek kivettek mert epekove volt, leirna nekem hogy hogy ment az egesz mutet es az utanna levo labadozas? Ja es utnna jobban lett es ehetett barmit?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 12:55
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Nagyon de nagyon szurkolok es szoritok neked hogy minden rendben legyen!!!!!! En ma voltam vizsgalatokon ,kertem hogy nezzek meg a gyomromat is mert sokat faj hala Jo Istennek kutyu baja sincs ,vettek mert a venabol,es az ujjambol is,tudo rongent is csinaltak es a szivemet is megneztek na meg vizeletet is vettek.Azt mundtak hogy tok egeszseges vagyok csak az epemmel van baj( ,,csak" ) Ezt ugy szoktak mondani hogy semmi baja csak a nyaka veres! ez egy mondas. Jaj nagyon felek azert !!! Ja itt nalunk csinalnak beontest sajna.holnap este megyek 20-ra es hazajohetek utanna es szerdan 7 elott ar a szalonomba kell legyek.Ja szeretnem megkerdezni hogy teged hany evesen mutottek meg ha nem titok ? Sok sikert majd megirog hogy mi vlt a dokinal? Addig is vagyazz magadra szep napot!!!
2011. febr. 21. 13:50
 22/32 Salx Narval ***** válasza:
40-éves voltam amikor műtöttek, most 46.Én is féltem, férfiasan bevallom.A beöntést én megúsztam, elég volt csak koplalni.Ha nem vágnak, csak bemetszést csinálnak,hamarabb gyógyulsz és a fájdalom is enyhébb lesz, mint már írtuk, ki lehet ezt bírni és fájdalomcsillapítót is kérhetsz, ha kell.Remélem, hamar túl leszel rajta és legközelebb, már egy kicsit jobb lesz a kedved.Majd írd meg, hogy élted meg a dolgot.Fel a fejjel.
2011. febr. 22. 08:57
 23/32 A kérdező kommentje:
koszike.Remelem jol vagy,jo hirt mondott a doki a vizsgalaton!!! Majd megirom mi volt mikor haza jovok!!! Holnap a nagy nap :((((.(Na de mindegy).
2011. febr. 22. 16:26
 24/32 A kérdező kommentje:
szia.Hetfon jottem haza.Hat en eleg rosszul viseltem mara meg mar meg is faztam ,sok apro kovem volt es egy par nagyobb is,csak olyan furan recseg ropog ott bent a gyomromnal es ugy mellette is.Ja es eleg jol faj is meg,enni eszek nem mondom hogy nem eszek csak eleg keveset.Matol szedek beres cseppet is hogy erositsen meg csak nem tudom hogy milyen gyumolcsot ehetek vajon? Nem kaptam listat a korhazbol hijaba kertem nem adtak .Majd meg irok csak most megyek enni :)).Ja es a picilanyom nem ismert meg ahanyszor hozzaszolok elkezd sirni csak az apjat es anyosomat akarja,tolem fel.
2011. márc. 2. 19:27
 25/32 Salx Narval ***** válasza:
Örülök, hogy túl vagy a dolgon. Végül is, hogy műtöttek, felvágtak hagyományos módon? Nekem nagyon sokáig okozott kellemetlen érzést a műtét helye, a fájdalom aránylag hamar elmúlt.Az időjárás változását még most is érzem, ilyenkor zsibbad és érzékeny.A gyümölcsök héját le kell vágni, mert nehezen emészthető, a banán szokott problémás lenni, másról nem hallottam.Szerintem bármilyen gyümölcsöt ehetsz, de ne vidd túlzásba. A főtt, párolt, húsok, zöldségek, jók eleinte.Nyilván ami nehezen emészthető és puffaszt, azokat kerülni kell.Itt a neten is találsz ajánlott diétát és ételeket is, valamint listát is találsz a kerülendő dolgokról.A pici, hamar felismer ne aggódj.Amikor levágtam a szakállamat és a hajamat az én kislányom, sírva futott előlem.:D Egy órába telt mire elhitte , hogy én vagyok az, kb 1 éves volt.
2011. márc. 3. 10:12
 26/32 A kérdező kommentje:
Lezerrel csinaltak a mutetet mar szepen gyogyul de nem tudom hogy milyert erzem hogyfaj a bal oldalon ugy a sebekkel egyvonalva a bordaim fele valahogy arra ugy keresztben,ja meg minden nap begorcsol a hasam es kell szaladjak a wc-re es eleg hig a szekletem,eszek tort krumplit,teat,piritost rama margarinnal,rizset fove tejben,buza darat tejben,egy falas almat es kekszet turos peksutemenyt,ettem ma krumplis tesztat is ,ja meg sajtot kenyerrel,ja meg csirke hus leves leves tesztaval.Hat ennyi az etlapom nem merek masat enni mert nem tudom hogy mit szabad meg. Azert meg sajog belul olyan furan erzem faj szurodik mintha villam csapna belem.Vajon elfognak mulni ezek az erzesek?
2011. márc. 6. 19:46
 27/32 A kérdező kommentje:
Ja nekem nem tettek csovet azt mondta a doki hogy nem kellett,negy jukacsaka illetve kis keresztek vannak a hasamon.Mar jol vagyok felerosodtem csak ehes vagyok mindig ennek csak tudom hogy nem szabad sokat egyeszerre meg azert erzem hogy nem birok sokat enni vagyis en birnek csak az epem vagy mim nem birja.Jaj remelem erthetoen irtam mert kapkodok mert a kicsi ehesen itt ordit mellettem na megyek tejcsit csinalni :)).Jo ejt.
2011. márc. 6. 19:49
 28/32 Salx Narval ***** válasza:
Mint már írtam a fájdalom hamar elmúlik, de sajnos a zsibbadás, a rossz érzés elég sokáig megmarad, legalább is nálam így volt.A tejes dolgokkal óvatosan.Párolt zöldséget, halat, csirkemellet,színhúst ehetsz,köretnek jó a rizs, vagy kevés főtt burgonya. Csak öntsd le róla az első főzőlevet.A bal oldaladnak elvileg nem szabadna fájni,főleg a bordáknál, hiszen ott nem csináltak semmit.Persze a fene tudja, hová nem sugárzik a fájdalom, minden esetre érdemes megemlíteni a dokinak varratszedéskor.A hígabb széklet természetesnek mondható kezdeti időben, ha viszont hasmenés jellegű, akkor ezzel szintén orvoshoz kell fordulni, felír majd valami székletkötőt.Írjál bátran, ha tudok szívesen adok tanácsot, annak idején nekem is jól jött a segítség.
2011. márc. 7. 08:59
 29/32 A kérdező kommentje:
Szia.hat en tejet minden nap iszok vagy csinalok belole valamit.nincs semmi bajom tole ,hat hala Istennek nem megy a hasam csak egyszer megyek egy nap wc-re,sott a tegnap nem is kellett csak ma.Jaj de gyumolcsot nem merek enni meg salata van itthol abbol ehetek csak ugy magaban a tort krumplihoz ,narancsot ehetek vagy almat egyszeruen nem merek enni semmit nehogy elrontsak valamit.meddig van meg ez a szigoru dieta mikor ehetek mar egy jot vegre rendes rantasos levest porkoltot stb.ja meg paradicsomot vagy paprikat igy margarinos kenyerrel vagy valami felvagottat (ma mar nem birtam es ettem egy ujhegynyi falas kis pulyka szalamit).mindig csak margarinos kifli vagy kenyer teaval a reggelim mit lehet meg enni??? Bisztos mar idegesitelek ezekkel a kerdeseimmel de nincs ki segitsen a korhazban nem kaptam listat sem es nem is mondtak nekem semmit hogy mit ehetek csak amit toletek tudok azokat eszem.ja es en mikor eszek levest vagy krumpli puret vagy tejbe darat vagy tejbe rizset en nem csak picit eszek hanem egy jo nagy tanyerral nincs semi bajom tole ,de vajon nem is lesz vagy ezzel elrontok mindent?
2011. márc. 9. 15:00
 30/32 Salx Narval ***** válasza:
Szia dehogy mész az idegeimre, írtam, hogy szívesen adok tanácsot, de azt, hogy ki mit bír, az emberfüggő.Én egy hét után már ettem pörköltet, természetesen negyed adagot és kicsit visszafogva a fűszereket, de még élvezhetően, pár óra múlva még egy picit.Így fokozatosan apró részletekben, gyakorlatilag én nem koplaltam.Amit nagyon kívánsz csináld meg magadnak és 1 adagot ossz 4 részre, egyet egyél meg belőle, ha nem érzel kellemetlen émelygő hatást ill nem lesz hasmenésed, 1-2 óra múlva jöhet a következő adag, stb.Elrontani, nem tudsz semmit,legfeljebb görcsölsz egy kicsit és hasmenésed lesz.Ebből tudod, hogy azt az ételt még nem bírod megenni.Én így apránként kis adagokban, szinte mindent megettem, már az első hetek után.Nem kell annyira félni, próbáld ki egyél egy kevés rendes kaját.Mondjuk a rántott levest nem ajánlom még, de egy zsírszegényebb húsleves, sok zöldséggel főt hússal simán ehetsz.Én a csirkemellet ajánlom, de bármilyen zsírszegény husi jó.Ha bírod a tejet, ezzel sem lesz gond.Egy kicsit fogd vissza fűszereket, a zsírt, az olajat a tésztát,de ettől még főzd meg nyugodtan a kajákat és egyél is belőle.:D Jó étvágyat.
2011. márc. 9. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!