Epeholyagat akinek kivettek mert epekove volt, leirna nekem hogy hogy ment az egesz mutet es az utanna levo labadozas? Ja es utnna jobban lett es ehetett barmit?
Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 12:55
1/32 anonim válasza:
a lábadozás napról napra jobb, a barátnőm a 2 műtét után egy kevés tejfölös krumplifőzeléktől is begörcsölt, eltelt 4 hét és még mindig szigorú diéta
2/32 A kérdező kommentje:
nekem nincsenek gorcseim,csak sugarzik a gyomrormra es eleg kellemetlen de azt mondta a dokino hogy barmikor befuccsolhat az epem.
2011. febr. 5. 22:57
3/32 A kérdező kommentje:
ja de milyen masodik mutet nem egyszer mutenek csak?miert mutottek masodjara is? hany eves? en 24 vagyok.koszike
2011. febr. 5. 22:58
4/32 anonim válasza:
Szia! Holnap ha gondolod leírom az én műtétemet, mert most nincs annyi időm a gyerekek mellett.
5/32 Salx Narval válasza:
Nekem eltávolították az epehólyagomat három nagy 2cm átmérőjű kő miatt.12cm vágást csináltak, gondolom téged a műtét utáni fájdalom érdekel.Amikor felébredtem lüktető, görcsös, de elviselhető fájdalmat éreztem, ami egy fájdalomcsillapító beadása után, enyhére és kellemetlenre minősült vissza.Beszéltem a nejemmel pár percet, majd elaludtam. Reggel a nővérek ébresztettek, sajna az előző napihoz hasonló volt a lüktető fájdalom, felkelni még nem tudtam, de bevettem egy fájdalomcsillapító tablettát ( kataflánt )és hamar enyhült a fájdalom.Pár óra múlva lekepesztettem az ágyról, közepesnek mondható, lüktető,görcsös fájdalmat éreztem.A fájdalomcsillapítót másnap már nem kértem és a rövidebb séták is jól mentek.Délután 4-órakor műtöttek, másnap este már fájdalom nem igen volt, csak kellemetlen zsibongó,lüktetés.Kivezetek az oldalamon egy gennylevezető csövet, egy zacsiba, ezt 3 nap vették ki, ne félj, nem fáj egyáltalán.5 napot voltam bent.Ettől kezdve az állapotom 1-2 hétig azonos szintű volt, rossz érzés, de fájdalom nélküli.A varratszedéstől nagyon féltem, de ott sincs félni valód, egyáltalán nem éreztem semmit.1 évig bizony megmarad ez a zsibongás és görcsös összehúzódás , ha intenzíven mozogsz, vagy ha frontváltozás jön.2hónap diéta után, én mindent ehettem épp úgy mint előtte, semmire nem voltam érzékeny, csak az adagot kellett-kell több részletben elfogyasztani.Konkrétan fél tányér kaja, a másik felét pár óra múlva.Ez így nálam, tabletták, emésztést elősegítő készítmények nélkül jól működik.Sajna nem mindenki ilyen szerencsés, mert beszéltem emberekkel, akiknek bizonyos kajákat el kellett felejteniük és jó pár év után is diétázniuk kell.5 év elteltével, azt mondhatom, hogy néha kell 1-2 szem bilagit, de teljesen jól vagyok.Az időjárást a mai napig megérzem, ilyenkor zsibbad a műtét környéke.Ne félj,nem vészes a, inkább csak kellemetlen, az első felébredéstől eltekintve, de az sem egy fogfájás szintű dolog.:D Remélem neked sem kell, hosszasan diétáznod.sikeres műtétet és gyógyulást kívánok.
6/32 Salx Narval válasza:
Ha bármi kimaradt volna a lírásomból, ami érdekelne, kérdezz bátran, visszanézek.
7/32 A kérdező kommentje:
koszonom hogy irtal kedves 9:04.Majd meg irok es kerdezek csak most a picike ehes mar.Van egy 2eves es 4 hos nagylanyom es egy 3 hos kislanyom,en 24 eves vagyok es lany.Azert felek ennyire mert meg semmilyen mutetem nem volt soha meg szulni is egyketto szultem.Ja es azt szeretnem meg kerdezni hogy elotte mielott mutottek sokat voltal rosszul mid fajt olyankor es hanytal is.Mert en nekem nincs semi bajom csak ha tobbet eszem kell vegyek be egy mezim fortet(emesztot).meg erzem a gyomrom hogy nehez .az epem nem gorcsolt sosem,csak amikor eloszor volt amikor rajottunk hogy koveim vannak,ja nekem 11mm a legnagyobbik kovem csak az a baj hogy rengeteg van belole.Na de tenleg megyek mert picur mar ordit meg visszajovok ha lesz idom es meg kerdek,ja es te kedves masodik valaszolo alig varom hogy te is leird a tortenteket.
2011. febr. 8. 15:47
8/32 anonim válasza:
Szia.Én vagyok az első, remélem lesz időm végigírni a dolgot. Nekem a 2. terhességem alatt alakult ki a kövem és 4 hós volt a kicsi mikor műtöttek és még szopizott is.Aznap reggel mentem be a kórházba mikor műtöttek és már másnap délben otthon voltam.A szopit is tudtam folytatni. Kb 2 hétig diétáztam de nem vasszigorral,és most ehetek bármit semmi sem visel meg.A fájdalom kibírható,mondom ezt 2 császáros szülés után. Nekem a csövet már másnap reggel kivették.Nem kaptam és nem is volt szükség fájdalomcsillapítóra. Nekem 4 pici vágás van a hasamon, nyáron lesz 2 éve, már szinte csak a köldököm alatti látszik.Műtét utáni 3. napon már a konyhában voltam főzni, persze csak szolidan.Gyereket még egy ideig nem emelgettem.
10/32 Salx Narval válasza:
Nálam ellenezte az orvos, a bemetszéses operációt, hogy pontosan miért is, már nem emlékszem.Hát, én is tünetmentes voltam és max annyi előjel volt, hogy a nehezebb ételek után be kellet vennem egy bilagitot, de ezzel nem foglalkoztam. Gyakorlatilag tünetmentes voltam addig a pillanatig, amíg egyszer hirtelen elzáródott.Az a göcs és fájdalom brutális volt, senkinek nem kívánom kb 20percig tartott és azt hittem, hogy szívrohamom van.Én még ilyen fájdalmat, görcsöt, sohasem éreztem, nem tudtam még kiegyenesedni sem, minden levegővétel iszonyatosan fájt.Ahogy jött, úgy múlt el, hirtelen és tünetmentesen, de nem volt kétségem afelől, hogy azonnal orvoshoz kell menjek. A többi már jött magától, vizsgálat és utána a műtét.Én csak a dokitól tudtam meg, hogy epekő van a problémám hátterében.Bevallom örültem, mert nagyobb problémát gyanítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!