9 éves fiammal ma orvosnál voltam, és azt tanácsolta, hogy legyenek kiszedve a mandulái, mit tegyek?
A gyerekeket altatják, a felnőtteket nem. A gyereket így nem viseli meg a műtét, nekem kb. 7 éves koromban vették ki, semmi rossz emlékem nincs a műtétről. Előtte kéthetente beteg voltam szinte, utána ez teljesen megszűnt.
26/N
Engem nem altattak, és hiába voltam nagyon kicsi, akkor is emlékszem az egész procedúrára. Viszont nem kifejezetten fájdalmas, hiszen érzéstelenítenek rendesen, csak hát elég kellemetlen, hogy matatnak az ember torkában.
És hát ami a legjobban megmaradt bennem, az a vér látványa, amitől azóta is irtózom. :S
De jobb lett utána, nem voltam már olyan sokszor beteg (oviba pl. kb minden második héten mentem csak, annyit voltam beteg, de miután kivették a mandulámat ez megszűnt.
Semmilyen óriási lelki trauma nem marad utána, ha pl. a vértől írtózni akar, írtózik mandulaműtét nélkül is. Csak meg kell értetni vele a dolog szükségességét.
Igy igaz, altatják.
Jól nézd meg, kérdezz is rá ki operálja, tapasztalt-e?
A gennyesedő mandula rheumás lázat, vesék lassú pusztulását, szívbelhártya gyulladást, billentyűelégtelenséget okoz, nemigen van dilemma.A mütétnek is van egy bizonyos, minimális kockázata, mint minden mütétnek. Dönts gyorsan, nincs meggondolnivaló.
A hormonháztartásos hölgynek írnám, hogy a mandula nem termel semmilyen hormont, sőt kapcsolatban sincs ilyen szervvel.
De a krónikus gennyesedésből, lázból, védekezésből felépült szervezet energia-kiaknázása messze jobb, mint betegen volt.Ettől el lehet hízni, rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!