Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 9 éves fiammal ma orvosnál...

9 éves fiammal ma orvosnál voltam, és azt tanácsolta, hogy legyenek kiszedve a mandulái, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én nagyon félek tőle mert nekem is kiszedték 3 éve és tudom milyen rossz volt,akkor úgy gondoltam az én gyerekem ezt soha ne élje át.Amúgy az a gond vele,hogy sokszor beteg,orr-fül-gégésznél voltunk,aki miután megnézte a torkát rögtön azt mondta ki kellene szedni,mert gennyes le csordogál belőle.Nem tudom mit tegyek,bele-e menjünk....
2011. jan. 18. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

A gyerekeket altatják, a felnőtteket nem. A gyereket így nem viseli meg a műtét, nekem kb. 7 éves koromban vették ki, semmi rossz emlékem nincs a műtétről. Előtte kéthetente beteg voltam szinte, utána ez teljesen megszűnt.

26/N

2011. jan. 18. 14:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
9 évesen teljesen más, ne magadhoz hasonlítsd. Nekem 16 évesen vették ki, az is más, mint ha kicsiként túlesik rajta. A gyerekek sokkal jobban gyógyulnak. Esetleg kérhetsz még egy orvostól szakvéleményt, de ha ő is ezt mondja, akkor ki kell szedetni, mert pl nekem is annyira gennyes volt, hogy nem lehetett gyógyultnak minősíteni 5 hónapon keresztül, majdnem évet kellett ismételnem a sok hiányzás miatt. Nem beszélve arról, hogy a gyulladás rámehet az ízületeire, a szívizomszövetre is és az baromi veszélyes. Keress neki egy megbízható dokit és legyetek túl rajta.
2011. jan. 18. 14:55
 3/12 anonim válasza:
46%
Nem elrettenteni akarlak, de nekem 7 évesen vették ki és teljesen felborult tőle a hormonháztartásom. Erőteljes hízásnak indultam, holott előtte azt hitték el fog fújni a szél.
2011. jan. 18. 14:59
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

Engem nem altattak, és hiába voltam nagyon kicsi, akkor is emlékszem az egész procedúrára. Viszont nem kifejezetten fájdalmas, hiszen érzéstelenítenek rendesen, csak hát elég kellemetlen, hogy matatnak az ember torkában.

És hát ami a legjobban megmaradt bennem, az a vér látványa, amitől azóta is irtózom. :S

De jobb lett utána, nem voltam már olyan sokszor beteg (oviba pl. kb minden második héten mentem csak, annyit voltam beteg, de miután kivették a mandulámat ez megszűnt.

Semmilyen óriási lelki trauma nem marad utána, ha pl. a vértől írtózni akar, írtózik mandulaműtét nélkül is. Csak meg kell értetni vele a dolog szükségességét.

2011. jan. 18. 14:59
 5/12 A kérdező kommentje:
én is így gondolom,h. megkérdezek még egy orvost,vajon ő hogy látja...azért félek,mert annyi gyereknél végződött ,,csak egy mandulaműtét,,tragikusan
2011. jan. 18. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Igy igaz, altatják.

Jól nézd meg, kérdezz is rá ki operálja, tapasztalt-e?

A gennyesedő mandula rheumás lázat, vesék lassú pusztulását, szívbelhártya gyulladást, billentyűelégtelenséget okoz, nemigen van dilemma.A mütétnek is van egy bizonyos, minimális kockázata, mint minden mütétnek. Dönts gyorsan, nincs meggondolnivaló.

2011. jan. 18. 15:05
 7/12 A kérdező kommentje:
igen,mindenképp altatnák,mondta a doktornő,mivel nagyon öklendezős...
2011. jan. 18. 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A hormonháztartásos hölgynek írnám, hogy a mandula nem termel semmilyen hormont, sőt kapcsolatban sincs ilyen szervvel.

De a krónikus gennyesedésből, lázból, védekezésből felépült szervezet energia-kiaknázása messze jobb, mint betegen volt.Ettől el lehet hízni, rendesen.

2011. jan. 18. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én manduláimat kb 4-5 évesen szedték ki, 1 év különbséggel. Igaz a te gyereket idősebb, de ha altatják nem hiszem, hogy annyira megviselné. Jobb lesz később neki is ha kiveszik a manduláit, mert ha pl 20 éves korára még rosszabb lesz, gyakrabban lesz beteg stb, akkor annyi idősen már tényleg elég fájdalmas lehet maga a műtét és a lábadozás is...
2011. jan. 18. 15:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kérd ki még egy orvos véleményét, de gyorsan, mert a gennyes mandula tényleg nagyon csúnya szövődményeket okozhat. A kicsik nagyon gyorsan regenerálódnak, ha ki kell venni a manduláját, akkor nincs mitől tartanod. Más műtétek is végződtek/végződnek tragikusan, ez sajnos hozzátartozik a műtéti kockázatokhoz. Az, hogy a média így felfújja ezeket a szomorú eseteket, még nem jelenti azt, hogy annyira gyakoriak lennének.
2011. jan. 18. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!