Gerincbeteg vagyok (gerinc ferdülés és Scheuermann-kór). Az orvosom azt tanácsolta, hogy hagyjam abba a küzdősportolást. Nem szeretnék azonban elgyengülni, meg elhízni a mozgáshiány miatt. Mit tanácsoltok? (bőv. Lennt)
Figyelt kérdés
Milyen gyakorlatok vannak amikkel a hasi, háti izmokat erősíthetem (ergo nem tűnnének el a kockák például) anélkül, hogy ártanék magamnak?
És még annyi, hogy szabad e fekvőtámaszozni? Javasolták a lovaglást is. A lovaglás is meg tudja tartani az izomzatomat a mostani szinten? Az orvosom most nem elérhető, ezért ide írtam, hátha valaki ért hozzá.
2011. aug. 25. 14:39
1/4 anonim válasza:
Én az úszást javaslom, mivel ha Scheuermann-kóros vagy, ami tudtommal azt jelenti, hogy a csigolyák elvannak deformálódva, és ék alakúak is lehetnek, akkor rossz esetben szét is csúszhat... de ez csak az én elméletem, viszont ennél a betegségnél tényleg az úszás, ami jó.
2/4 anonim válasza:
Valoban az uszas es a joga! Ezt akar felvaltva is tudod vegezni.
3/4 anonim válasza:
Első válaszadó vagyok: Kedves utolsó, a jóga függ attól, hogy a Scheuermann-kór mennyire súlyos nála, mert ha olyan súlyosak a csigolyák deformitása, akkor akár veszélyes is lehet egy hátradőlés.
Egyik ismerősöm szintén ilyen betegségben szenvedett, imádott hídba lemenni, viszont nem szabadott volna, ezért ezután soha többet nem tudott lábra állni!
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2011. szept. 3. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!