Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérnyomás ingadozás? Mitől...

Vérnyomás ingadozás? Mitől lehet? Lehet vmi bajom?

Figyelt kérdés

Múltkorában mértük a vérnyomásom néha-néha és a pulzus úgy általában 120 körül volt, itthon azt mondták az nekem nem magas. Tegnap voltunk iskolaorvosnál ott 140 vmennyi volt a vérnyomásom a pulzusra nem emlékszek de azt mondták mindkettő magas. Maradnom kellett tovább később visszamérték akkor 137 volt. Azt mondták hogy mérjük rendszeresen, írjuk fel és menjünk be a háziorvoshoz. Ma mértük (előtte kb. 10 perccel elszívtam egy cigit, de nem rendszeresen dohányzok kb. 3 hétig elég egy doboz) 88/30 p.:120

Próbáltam kézzel is megszámolni a szívverést de nem bírtam mert néha alig éreztem utána meg nagyon gyorsan vert utána megint lassan és ez folyamatosan így van.

Nem sportolok, nincs a családban olyan akinek a vérnyomásával gond van, ritkán kávézok (heti 1-2) ritkán iszok energiaitalt is (havonta 1x-2x), alkoholt is csak ritkán iszok. 48 kg vagyok és 154 cm.

Most akkor ezek értékek nagyon rosszak? Mi bajom lehet?

Ja és akkor lehet ezért fáj szinte mindig a fejem, meg gyakran a szívem körül is, és akár mennyit alszok mindig nagyon álmos vagyok? Eddig nem gondoltam hogy vmi bajom van, de most egy picit megijesztett az iskolaorvos.

15/l

2011. jan. 14. 22:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyáltalán nem olyan rosszak ezek az eredmények a te korodban. Egyébként milyen tanuló vagy, és a családod mennyire rendezett?

2011. jan. 14. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!