A jobb kezemen 7,6 a cukrom étkezés után 3,5 órával a
bal kezemen 5,1 ugyan abban az időben fél perces mérési
eltéréssel. Ez mi?
Ugy nevezett házi vércukor szintmérővel mérted! Akkor lehetséges az ekkora eltérés. De mindig a bal kezeden mértet kell figyelembe venni. Mert bal oldalon van a szív. Egyébként lehet elem hiba is. Próbáj meg elemet cserélni. Illetve az is elő fordulhat hogy nem volt tiszta a vércsepp, vagy maga a teszt csik is lehetett hibás. Probálj meg új mérést eszközölni. Új teszt csikkal! Mindig ekkora különbséget tapasztaltál a két kezed közötti mérésben? Szóval lehet teszt csik hiba is, vagy kevés vér csepp, vagy nem volt tiszta az újadd.
ma 15:58
2/10 A kérdező kommentje:
Most tapasztaltam először ekkora eltérést. Lehet az hogy kiborult valamelyik nap a tesztcsikos doboz és a földre estek a tesztcsikos. Lefújták őket ugyan hogy ne legyenek koszosak. Elemhiba nem hiszem, mert a gép alig egy hetes, így az elem is új benne.
Te vagy a reggeli cukros? Orvosi rendelőben méresd, ne otthon, ha nem vagy cukorbeteg.
ma 16:08
Piszkos vagy poros teszt csikok okozhatnak galibát. Illetve ilyen eltérést. Ha ugyanis ki borul és bele borul a teszt csikok a porba, akkor azokat azonnal ki kell dobni. Mert nem lesznek vele pontosak a mérések. Irom ezt olyanként aki 10 éve cukros, és 10 éve mérem otthon. 3-as. Az orvosi rendelőben is csak otthon használatos mérővel méri meg az orvos. Pontos mérést csak egy labor vizsgálat tud ki mutani. Épp ezért kell 3-4 havonta a cukrosoknak laborban is meg méretni a vércukor szintet.
ma 16:15
5/10 anonim válasza:
Ez az,hogy teljesen felesleges így méregetni.
Cukros vagyok,34 éve,soha nem mérünk így,épp ezért mert értelmetlen.
Ez az eltérés teljesen normális.Ha pl egyikből 7et mérsz,a másikból 20-at,na ott nem oké valami.
De totál felesleges így mérned és idegesíteni magad azzal.
SOHA nem fogod ugyanazt az eredményt kapni ilyen mérésekből.
ma 16:18
Jézusmária, 4-es, a labor nem az orvosi rendelőben van??? Az valahol a prérin? Mindenre számítottam volna, de ilyen szándékos belekötésre rémálmomban se! Fel nem merült bennem, hogy az orvosi rendelős mérésen tesztcsíkosat értsek, és meg vagyok döbbenve azon, hogy benned felmerült!
ma 16:22
7/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok reggeli cukros. Vagy ezt nem ertem. Na mindegy. A lényeg, hogy a jobb kezem és a bal kezem közt eltérést mértem. 3 órával étkezés után 7,6 a másikon meg 5,1 fura minden esetre
Volt ma reggel egy pánikbeteg kérdező, aki napjában 10-szer méri ok nélkül, amiatt kérdeztem.
ma 16:33
A tesztcsíkoknak van egy szórása. Ha elolvasod az apró betűs papírját, ott konkrétan meg is van adva hogy a mérések hány %-a van adott hibán belül. Nézd meg, meg fogsz lepődni.
És ez eleve nem a leejtett és koszos tesztcsíkra vonatkozik. Az onnantól bármit mérhet, helyeset is meg nem is.
De ha mindent jól csinálsz, nem koszoltad össze a csíkot, tiszta a kezed, nem járt le a teszcsík, nem merül az elem, akkor is néha lehet nagy a hiba. Ha irreálisnak tűnik, mérj rá újra. Valószínűleg ha még 1-1x megméred jobbról, balról is akkor vagy 5,1 vagy 7,3 körül pár tizeden belüli értékok jönnek ki. (Legalábbis az én mérőmmel ez a tapasztalatom.) Kivéve ha a kosz okozta, akkor bármi kijöhet.
ma 20:49
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Most is kíváncsiságból így jártam. A jobb kezemen 8,1 volt evés után durván fél órával a bal kezemen 6,5 volt. Ismét rá mértem és szintén a bal kezem 6,5 körüli majd a jobb kezemen 8,0 aztán harmadszor is rá mértem és akkor jött ki hasonló eredmény a bálon 7,0 a jobbon 7,1 új az elem, bontották új tesztcsikot is a kéz is tiszta volt... Nem értem
Kapcsolódó kérdések: