Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Epehólyag eltávolítást követőe...

Epehólyag eltávolítást követően megváltozott az életem. Sok minden hasmenést okoz. Kiszámíthatatlan, hogy mi hajt meg (étel vagy a mennyiség, vagy sok idő telt el két étkezés között) Van valami amivel lehet ezen segíteni? pl. feketeretek olaj?

Figyelt kérdés

Van amkor meghajt a tej, de van amikor nem. Van amikor meghajt a tejszínhab és van amikor nem. Borzamlas ez a kiszámíthatatlanság!

10 éve élek így, jó lenne már valami megoldás.

#hasmenés #műtét #epehólyag #epehólyag hiánya
dec. 5. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Azóta voltál orvosnál? Mert az epehólyag eltávolítása után szoktak lenni egyes élelmiszerek, amikre érzékeny lehet az illetö, de nem összevissza.

Könnyen lehet, hogy valami más (is) van a háttérben, csak az epemütétre fogni nem szabadna

dec. 5. 17:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Te jó ég! Neked nem mondta senki hogy a tejes dolgokat kerülni kell annak akinek epe, vagy epehólyag el távolítása volt. Nem csoda ha állandó hasmenésed van. Sőt a laktózt is kerülném a helyedben!
dec. 5. 18:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Az orvos annyit mondott, hogy lesz ami átszalad, de ki kell próbálni, hogy mit bírok és mit nem.

A tejet, tejszínt példának hoztam! De attól sincs mindig hasmenésem!!!!

dec. 5. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:

2-es: nekem semmi bajom semmiféle tejterméktöl, és nem is mondtak ilyet az orvosok. Még soha senkitöl nem hallottam ilyem ötletet.

Kérdezö: Egyébként tényleg egyéni, de ha nálad nincs semmi konkrét dolog, megérné étkezési naplót vezetni pár hónapig, ahová mindent felírsz, amit eszel meg iszol, de az egy falat meg egy korty akármiket is, úgy idövel kiderülhet, hogy vannak kombinációk, amikkel gondod van, nem mindig egy élelmiszer a gond, van, hogy egy nap 2-3 együttesen okozza a problémát.

dec. 5. 21:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ez jó ötlet!
dec. 5. 22:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Szivesen, nekem müködött.

De ha ez után sem tudsz semmit kitalálni, megérné elmenni az orvoshoz és megnézetni magad, mert lehet valami egyéb (pl. cukorbetegség, hasnyálmirigy-probléma, egyebek) emögött.

dec. 6. 07:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Cukrot néztek nyáron, az nincs.

Hasnyálmirigygyulladásom volt az epekő miatt. De mikor kiengedtek a kórházból, azt mondták rendben van, még cukorbeteg se lettem.

Írok naplót és elmegyek dokihoz. Hátha okosabb leszek.

dec. 6. 09:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Minden jót kivánok!
dec. 6. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!