Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 4 naponta van székletem,...

4 naponta van székletem, pedig sok rostot eszek. Genetika vagy mi az oka?

Figyelt kérdés

Nagy étvágyam is van, magasságomhoz és testalkatomhoz képest meglepően sokat eszem, és többynire egészégesen. Pl.: tegnapi napom

Reggeli: Zabkása 50g zabból, gyümölcsökkel, magokkal

Délben: Zöldséges rizs+csirkemell+görögsaláta

Délután: fél kakaós csiga+1 alma

Vacsora: 1 nagy tál zöldségleves+tojásrántotta 4tojásból+fél avokádó+2 nagy paradicsom.

Kb. 2200kcal körül eszek, 162cm vagyok és 56kg.

Emellé szedek probotikumot is+napi 3 l víz, mégis 3-4 napont van székletem, de kemény nem szokott lenni, meg annyira nem kell hozzá magy erőlködés sem..mi lehet az oka ennek? Lehet egyszerűen genetika?

Lakótársam kb ugyanazt eszi, mint én és neki napi 2x van széklete

okt. 28. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs más bajod, akkor lehet hogy csak simán lassú az emésztésed.
okt. 28. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez max 1600 kcal. Konkretan egy dietas etrend.

A zöldség sajnos ebben viszonylag kevés. Olyan 50 dkg zöldseg es 20 dkg gyumolcs lenne a cel egy atlagembernek. Abbol ehetnel tobbet meg tobbfelet.

Ha nincs erolkodes meg jo allaga van akkor a gyskorisag mindegy. Valszeg azert van keveszser mert grammra eleg keves ez a kaj

okt. 28. 15:27
 3/5 wcpumpa01 válasza:
0%
2 liter kocsisbor báttya kijön az is aminek nem kellene
okt. 28. 15:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem kötekedésnek számom, de nem is írtam mennyiségeket, honnan tudod, hogy kevés-e a zöldség? A salátát értsd úgy, hogy egy púpos mélytányérnyi uborka+paradicsom, (kb 4 nagy paradicsomot megeszek meg egy egész kigyóuborkát+a rizshez egy egész nagy zacskónyi több személyes zöldséget párolok. Zacskós rizsből 1 zacskónyival keverem össze. 300g csirkemellet eszek hozzá. Plusz az avokádóban is sok rost van. És bocsánat az kimaradt, hogy este a tojához is meg szoktam enni egy teljeskiőrlésű zsemlét pluszba. A zabban is sok rost van+utifűmagot is szoktam hozzá tenni
okt. 28. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez nem valami sokat számít.
okt. 28. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!