18-éves lányomat kijelentette a gyerekorvos,járt így
már más?És nincs orvosa,hónapok óta.Tegnap tudtam
meg.Mivel sajnos tegnap lebetegedett(péntek),kerestem a
gyerekorvost,(az aszisztens mondta),egy napot még letudtam
igazolni.A többi lent..
Figyelt kérdés
Kedden tudok csak menni átkérni a felnőtt orvoshoz...egyébbként is kell mennem hozzá mivel a jogsim lejárt....de ugye mivel beteg nem tudom,hogy tudnak-e egyből igazolást is adni,és megvizsgálják-e,ha jön velem.Nem tudtam,hogy ahogy betölti a 18-at ki is rakják,ismerősömnek 19 éves a fia ő még gyerekorvoshoz jár,és ami bosszant az aszisztens nő ismerősöm is,szólhatott volna,hogy kirakták a lányom,vigyem át felnőtt háziorvoshoz.Szóval mikor kaphat a lányom igazolást az új háziorvosától,tudja e esetleg valaki?
tegnap 10:43
1/8 anonim válasza:
Igen, fog adni neki. El kell vinni vizsgálatra.
tegnap 10:57
2/8 anonim válasza:
18 évesen miért te intézed az ilyen dolgait? Majd ő elintézi magának. Lehet nem is ahhoz az orvoshoz szeretne menni ahová te gondolod.
tegnap 11:01
3/8 anonim válasza:
- Nem kötelességük szólni. Alap, hogy kirakják 18+ évesen.
- 2. mond valamit. Főleg, hogy felelősségteljes orvos mikor átveszi elbeszélget vele, és megvizsgálja. (Volt idehaza jogi ügy, hogy átvett valakit a doki, majd 2 hétre rá meghalt, úgy, hogy sosem találkoztak.)
tegnap 12:03
4/8 anonim válasza:
Én úgy emlékszem engem 16 évesen rakott ki a gyerekorvos, közölte,hogy innentől a felnőtt orvoshoz járok.
Mondtam ok
tegnap 12:40
5/8 A kérdező kommentje:
Mint írtam kell!!mennem hozzá jogositványom lejárt vettem ki rá szabit már két hete!!!!és ha megyek nyilván velem jönne,nem külön, és megbeszéltük itthon,ez fura lehet ,de szoktunk beszélgetni itthon mindenről, nem sutyiba én döntöttem el,és miért baj ha valakit még ne adj isten kisérni kell,és nem olyan nagylány még.Persze tudom manapság 15-évesen már pasiznak,buliznak,a fiatalok.Na,szerencse az enyém még nem ilyen "érett".És,az interneten,amikor tavaly rákerestem,azt olvastam,jogilag a 19- életév elött,lehet gyerekorvoshoz menni a "kis felnőtnek"nyilván azért attól hogy valaki 18- lesz nem lesz egyből "felnőtt"és ha kell segítség amíg igényli elfogok menni vele,akár a kormány ablakba is.
tegnap 12:42
6/8 anonim válasza:
5.-re. Csak mivel 18+, kiküldenek.
tegnap 12:43
7/8 anonim válasza:
6. Egy szóval sem mondta, hogy bemegy vele. Amúgy én is elmentem a lányommal fogműtétre.
tegnap 13:09
8/8 anonim válasza:
Kérdező, az új orvost a lányodnak kellene intéznie, ugyanis felnőtt!
Menjen el ő, ugyanis valahol el kell kezdenie, hogyha eddig nem csinált hasonlókat.
Nem kell ennyire kényszeresen fogni a kezét, különben életképtelenné neveled.
A tied annyira nagyon érett, hogy neked kell helyette ügyeket intézni. Nem lennék erre olyan büszke azért :(
És a 18 éves az jogilag FELNŐTT, hiába hisztizel, meg próbálod gyerekszerepbe tolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!