A 18 éves gyerek automatikusan ismételhet osztályt, ha megbukott?
2-es rosszul tudja.
Ha betegség miatt hiányzik egy diák több, mint 250 órát, akkor a tantestület dönt, hogy osztályozó vizsgára mehet-e. Szóval a tanárok eldöntik, hogy szerintük le tud-e vizsgázni, fel tud-e készülni egyedül, vagy ha azt látják, hogy lógás volt a dologban, akkor is mondhatják, hogy nem.
Sőt, még itt is van kiskapu, mert az is ott van a jogszabályban, hogyha nincs elég jegye a diáknak. Mi voltunk ilyen helyzetben, és én beszéltem a közoktatási Ombudsmannal, és azt mondta, hogy próbáljuk meg a tanároktól kikönyörögni, hogy a témazárókat pótolhassa utólag. Ha azok megvannak, a gyereket le lehet zárni. Persze ha a tanév 90 %-án hiányzott, akkor lehet, hogy tényleg érdemes évet ismételni.
A 18 év nem számít, azért hozták a 16 éves tankötelezettség határt, hogy amelyik diák szétveri a tanítást, ki lehessen tenni előbb, ne kelljen kínlódni vele. Az nem jelenti azt, hogy 16 évesen ki kell tenni egy gyereket. Csak onnantól már el lehet tanácsolni.
2-es!
Ha kimeríti a max hiányzást, nem buktatni kell, hanem osztályozó vizsgára utasítani, ugyanis nincs mire osztályzatot adni. Egyszerűen nem teljesítette az évet.
Ha az osztályozón nem felel meg, akkor évet ismétel.
18 évesen 1 lehetősége van nappalin. Aztán mehet estire.
>18 évesen 1 lehetősége van nappalin. Aztán mehet estire.
-Mindaddig kezdhet tanévet nappalin, amíg szeptember 1.-én nincs 25 éves.
Ha arra gondolsz, hogy ugyanannak a tanévnek a másodszori megismétlése nem tanköteles tanuló esetén tandíjköteles, az igaz, de akkor sem kötelező az esti, választhatja a tandíjat is (mert cserébe viszont kap ingyen orvosi ellátást, míg estin az nem jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!