Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezt most vajon komolyan...

Ezt most vajon komolyan mondták, vagy csak meg akartak ijeszteni?

Figyelt kérdés
Szóval nem rég volt iskolaorvosi vizsgálat sulinkban, éshát a melltartót le kellett venni. Én ( és még egy pár lány ) nem vettük le ( ezt a doki olyan, hogyha fáj a fejed, vagy árpa lett a szemedre, akkoris leveteti a melltartót .. mi köze van a szemnek a mellhez? barátnőm az élőtanúja ennek . ) , de előtte a szemünket- hallásunkat megnézték, volt súly és magasságmérés. Utána lett vna a melltartós dolog, merthát elvileg a gerincünket akarja nézegetni ( bár én a vizsgálat előtt 1 héttel vtam ortopédián, szval sok újdonságot nem tudott vna mondani .. ) és mi még " próbálkoztunk ", hogy akkor kikapcsoljuk arra az 1 percre a melltartót, és mindenkinek jó, de áá ő nem hajlandó úgy vizsgálni. Mondtuk, hogy akkor jól van, ne vizsgáljon meg .. Az asszistense mondta, hogy akkor háziorvoshoz menjünk el, és hozzunk papírt arról, hogy ő megvizsgált. Kérdeztem, hogy mi lesz ha nem hozunk ? ( Úgyanis én már olvastam erre vonatkozóul egy-két dolgot a neten, és ezek a vizsgálat nem kötelezőek, bármelyik részét meg lehet tagandi, ésha 16 múltál, akkor háziorvosi papír sem kell ) Azt mondta, akkor értesíteni fogják az ÁNTSZ-t, mert hogy ez ilyen meg olyan kötelező . Most komolyan egy ilyen baromság miatt kéne már az ÁNTSZ-hez futkorászni ? És akkor ugyan mit fog velünk csinálni az ÁNTSZ ? Kikötöz és megnézi a melleinket ? : / .. Szóval szerintetek tényleg értesítenék, vagy csak meg akartak ijeszteni ?
2010. nov. 9. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Csak szövegeltek.

Nekem el mondta a bolond nő h hiányzik 2oltásom menjek pótoltassam mert nagybaj lesz ha elmarad.

Nem mentem vissza nem szálltak rám se a rendőrök se a körzeti.

Vmi olyasmit hozhatnak fel muterodnak h kiskorú veszélyeztetése miatt v pénz bírságot kell fizetni v felfüggesztettet adnak.

Ha muterod is téged pártol.

De mondom ne sz*rjatok.

18/F

2010. nov. 9. 17:38
 2/7 A kérdező kommentje:

" Vmi olyasmit hozhatnak fel muterodnak h kiskorú veszélyeztetése miatt v pénz bírságot kell fizetni v felfüggesztettet adnak. "

MI VAN ? o.O Azért ez elég durván hangzik. Felfüggesztett ??! Ne vicceljünk már, amikor 14 éves mor alatt vagy a szülő beírhatja, hogy nem járul hozzá, hogy részt vegyen a gyereke a vizsgálaton. 16 fölött te magad is megtagadhatod mindenféle következmény nélkül ! Mégis akkor hogy adnának már felfüggesztettet ?

2010. nov. 9. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Én vagyok az megint.

Úgy adhatnak h pl 14vagy nem jársz be suliba félévig. Kit vesznek elő? szüleidet.

Hiába megtagadhatod ha ott nem veszed le a melltartót majd a másiknál le fogod. Így megy ez.

1x kibírod.

Lehet még jó melled is van. képet küldesz róla?:)

2010. nov. 9. 18:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Na azért az más .. Nem mindegy, hogy nem veszed le a melltartót, vagy nem jérsz suliba .. Tök mindegy, csak nem fognak már itt börtönnel jönni azért, mert nem mutogattam a mellemet a pedofil suliorvosnak. Nem hiszem, hogy ilyen szabály lenne, hogy egy embernek kötelező megtennije egy olyan jelentéktelen dolgot, ami számára megalázó. Nem fogom levenni, és kész :)

Amúgy meg ne legyél már ennyire nyomulós. xD Nem kapsz képet. Chh.. :D

2010. nov. 9. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Tehát jó :)
2010. nov. 9. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát szerintem pedig ha dolgozol is kell menni rendszeresen üzemorvosi vizsgálatra, stb, na az iskolai vizsgálat ilyen. Ha megtagadod, és a szüleid se erőltetik rád, akkor az kiskorú veszélyeztetése.

Amúgy orvos. Ha senkivel semmi többet nem tett (bár az ilyen mesék nyolcadát se hidd el), akkor igazán elfogadhatod, hogy a vizsgálat része. Ez nálunk is így ment. Nem kellemes és hülyén érzi magát az ember, de ez van. És ha nőgyógyászhoz mész...? Vagy az a típus leszel, aki csak akkor megy, ha már nagy baj van és viszik...? -.-"

Amúgy ha voltál ortopédián, akkor beviheted azokat a papírokat pl.

2010. nov. 9. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó beírónak: Ez NEM igaz!

Az, hogy megtagadja az iskolaorvosi vizsgálatot az NEM kiskorú veszélyeztetése!

A szülőnek joga van úgy nyilatkozni, hogy NEM járul hozzá ahhoz, hogy az iskolaorvos megvizsgálja a gyermekét, de ezesetben köteles bemutatni a papírt arról, hogy a fontos vizsgálatokat másik orvossal elvégeztette.

14 éven felüli (már jogilag is cselekvőképes személy)már önmaga is megtagadhat bármit!

Semmiféle orvosi vizsgálat NEM kötelező!

Amit az üzemorvosi vizsgálatról írtál az már tényleg vicc :)))))

Te komolyan azt gondolod,hogy egy FELNŐTT embernek "kötelező" ezen résztveni? :DDDDDDD

Csak abban az esetben "kötelező" résztvenni üzemorvosi vizsgálatokon ha olyan munkakörben dolgozik vki mint pl egészségügyi dolgozó, pedagógus, élelmiszeripar stb.

De alapból mindenki azzal vizsgáltatja meg magát akivel akarja.......üzemorvosi vizsgálaton ha akar részt vesz, ha nem akar nem.....

A munkáltatónak kötelessége biztosítani az alkalmazottai részére az egészségügyi ellátást, amennyiben az alkalmazott igényt tart rá. Azt viszont a munkavállaló dönti el, hogy kíván-e élni ezzel a lehetőséggel vagy nem!

Még egy gyereket se lehet "kényszeríteni" orvosi vizsgálatra, nemhogy egy nagykorú állampolgárt :))))

Nem értem, hogy gondolhat vki ilyet? :DDD

Én pl 5 éve dolgozom és sose voltam "üzemorvosin". Saját orvoshoz járok csak....

2010. nov. 18. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!