Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pre-diabetes, és magas vérnyom...

Pre-diabetes, és magas vérnyomással kapcsolatos életmódváltással kérhetek kis segítséget tőletek?

Figyelt kérdés

Van egy kis feleslegem, főleg a hasam tájékán, és ebből lett elegem. Elmentem kivizsgáltatni magam, és ezzel a két, említett dologgal van bajom. (BMI 26,12, átlag 6,0-6,4-es cukor, 140-160/90-es vérnyomás)

Három héttel ezelőtt kb. teljesen letettem pár eddig megszokott dolgot, mint a zsíros vörös húsok, az összes gyorsan felszívódó szénhidrátot, cukrokat, és erősen limitáltam az alkohol-fogyasztásomat is.

Ezek helyett minden nap megeszek legalább egy repceolajos sprotnit, vagy makrélát, tojást napi szinten, szinte minden zöldséget nyersen - még a fokhagymát is, Drakula gróf nagy örömére (kivéve persze, ami minimális hőkezelés nélkül ehetetlen), sovány húsokat, egészséges fűszereket. Sóból sokkal kevesebbet, illetve mindenhez extra szűz olívaolajat használok.

Mivel élek-halok a minőségi sörökért, hétvégente megengedek magamnak pár üveggel, de ennyi a maradék káros szokásom.

Ahová tudok, mindenhová sétálva megyek, így összejön a heti 11-12 óra intenzív gyaloglás.

Nagyjából ennyi. Nagyon nem szeretnék gyógyszert szedni, így elég komolyan veszem a helyzetem.

Szerintetek így el fogok érni érdemi változásokat? Mit tanácsoltok még esetleg, saját tapasztalatok alapján?

Köszönöm!

tegnapelőtt 14:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Ezt elfelejtetem: eddig nagyjából 3-4 kiló ment le.
tegnapelőtt 14:26
 2/7 anonim válasza:
A 2-es típusú cukorbetegség és a magasvérnyomás kialakulása legtöbbször megelőzhető életmódváltással, és a gyógyszeszedést is megúszhatod. Jók a változtatások, amiket leírtál, de sajnos ez nem egy olyan dolog, aminek egyik napról a másikra fogod látni a hatását. Kitartás, ne add fel, hosszú távon megtérül az erőfeszítés! Tudom, könnyű mondani, de a mindennapos stressz csökkentése is fontos lenne.
tegnapelőtt 14:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a támogatást! Sajnos igazad van, napi szinten képes vagyok szorongani, akár piszlicsáré dolgokon is. Ezen is dolgozom
tegnapelőtt 14:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jól nekiindultál. Esetleg dietetikussal konzultálj hogy igazából mi ebből ami tényleg fontos.

Gondolj arra is hogy nem kell egy lépésben mindent megváltoztatni, a legfontosabb a kitartás. Ha marad az a sör, hát marad, így is sokat tettél.

tegnapelőtt 19:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megerősítést, és a tippeket!

Eszem ágában sincs feladni - önmagában is elég rémisztő nekem a lassuló, öregedő testem tudata. A dietetikus jó ötlet, sajnos átestem a ló túloldalára. Nem számolom pontosan, de szerintem napi 1000 kalóriát sem viszek be jelenleg

tegnapelőtt 20:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Érdeklődj ismerősöknél hogy jó szakembert találj, sajnos lehet tökfejekbe futni.
tegnapelőtt 20:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Pont ezzel a módszerrel már találtam is egy jót 🤗💕
tegnap 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!