Magas a vérnyomásom (140 / 100), ez még megoldható "életmódváltással" vagy mindenképpen gyógyszer kellene?
18/F vagyok ,enyhe túlsúlyom van , nem dohányzok , kevés alkoholt iszok (naponta 300-400 ml vörösbor). Sportolás terén , a futásban jó vagyok -az enyhe túlsúlyom ellenére is - de még nem igazán szántam rá magam hogy újra elkezdjem.
Sajnos keveset alszok , általában 5-6 órát , és nem szoktam reggelizni szinte soha. Hétvégén többet alszok (7-11 óra), de akkor se érzem magam igazán kipihentnek:/
Elég sok stressz is ér , főleg az elkövetkezendő időszakban (nyelvvizsga , érettségi stb)
Ha ezeken változtatnék az elég lenne a javuláshoz vagy gyógyszer kellene ? Azt még hozzátenném hogy amikor az iskolaorvos mérte meg akkor 150/90 lett....
ma kicsit tobb mint 7 orat aludtam es pihentebb vok ami igy ertheto.
vernyomasom most 150/80
A masodik ertek mar normalis
Esti 143/80
Valahol azt olvastam hogy az izgulás , idegesség stb a 2. értéket (a 80-at) nem befolyásolja , csak az elsőre (150) hat ki... nem tudom igaz-e. Bár nem feltétlenül mérvadó ez a mérés mert akaratom ellenére is izgulok méréskor:/
Amikor alszok akkor lehet hogy lemegy 130-ra vagy akár 120-ra is xD
Lehet,de ezt nem tudod megmérni és azért a napodat nagy részét nem alvással töltöd:)
Figyeld,mérd és ha többször tapasztalsz olyat,hogy az érték 140/90 fölött van (sőt ha úgy vesszük a korod miatt inkább 135/90),akkor menj el orvoshoz!
reggeli: 147/85
esti (1): 140/100
esti (2): 142/80
160/100 volt január 20.-án amikor először mértem , tehát mindkét érték kb 20-al lett kevesebb. nekem egyébként valamivel mindig magasabb volt mint az "átlagé" , szóval talán annyira nem veszélyes a 140-150/80-90 érték
Ha tartósan fennáll akkor tényleg orvos fog kelleni , de még csak 2 nap telt el az "életmódváltás" óta és gondolom nem megy egyik napról a másikra. A gyógyszerek meg sajnos nem gyógyítják meg az adott problémát hanem csak szinten tartják azt:/ Remélem azért érek el még javulást az egészségesebb életmóddal.
# Köszönöm a válaszokat , ment a + mindenkinek #
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!