Magas a vérnyomásom (140 / 100), ez még megoldható "életmódváltással" vagy mindenképpen gyógyszer kellene?
18/F vagyok ,enyhe túlsúlyom van , nem dohányzok , kevés alkoholt iszok (naponta 300-400 ml vörösbor). Sportolás terén , a futásban jó vagyok -az enyhe túlsúlyom ellenére is - de még nem igazán szántam rá magam hogy újra elkezdjem.
Sajnos keveset alszok , általában 5-6 órát , és nem szoktam reggelizni szinte soha. Hétvégén többet alszok (7-11 óra), de akkor se érzem magam igazán kipihentnek:/
Elég sok stressz is ér , főleg az elkövetkezendő időszakban (nyelvvizsga , érettségi stb)
Ha ezeken változtatnék az elég lenne a javuláshoz vagy gyógyszer kellene ? Azt még hozzátenném hogy amikor az iskolaorvos mérte meg akkor 150/90 lett....
Megpróbálok az enyhe túlsúlytól (+ 9 kiló) is megszabadulni. Ma kicsit későn feküdtem le , ennek ellenére a "reggeli" mérés 120/77 lett :O Először azt hittem hogy rossz a mérő , de aztán kiderült hogy mégsem:D
Úgy látszik reggel alacsonyabb , bár most alaposan kialudtam magam , estére lehet hogy feljebb megy:/
Semmi baj nincs a 140/80-as vérnyomással sem, van akinek az a normális, van aki 100-110-el él vígan. Amúgy a systoles normál tartomány 120-140.
Mikor magasvérnyomást vizsgálnak, feltesznek 24 órás vérnyomásmérőt, ami alvás közben is mér.
Ráadásul ennyiből senkire sem.mondják ki, hogy márpedig te hypertoniában szenvedsz.
Illetve a mandzsettaméret sem mindegy. Kisebb mandzsetta-->magasabb vérnyomásérték; nagyobb mandzsetta--> alacsonyabb vérnyomásérték
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!