Mennyi a normális pulzus terheléskor?
Sziasztok! A következő lenne a problémám hosszú lesz bocsánat! Ebben szeretnék tapasztalatot vagy csak egy kis rálátást kérni. :)
A nagy vírus óta nagyon gyenge lettem, ez kb. ugye négy-öt éve volt. Akkor tüdűgyulladás, kórház, sok fogyás az akkori 53 kg-ból.... akkor vérnyomásos beteg lettem, nem mindig magas, hanem kiugró, főleg éjjel, volt már emiatt szerintem pánik is már magas pulzussal. Van egy kis alvási apnoém is, ez most derült ki. Korábban a vírus előtt sportoltam, jártam küzdőre, rendszeresen sportoltam otthon, igaz pont a vírus előtt két évvel már nem vittem túlzásba. Ám nem okozott gondot egy lépcső, egy kirándulás, szinte semmi. Mindig magas volt a pulzusom eredendően 100 körüli. Sosem éreztem, csak a vizsgálatok találták meg, de gyógyszert nem kaptam rá.
A vírus óta a két combom konkrétan használhatatlan, mintha elsorvadt volna az izom, sokkal gyengébbek, akármit is teszek. Szédülésem maradt még vissza, vérnyomás, kisebb szívritmuszavar.
Jelenleg kiszakadt gerincsérv miatt, ami nyáron sikeredett csak gyógytornám van,sok comb-láb erősítéssel, most megyek úszni. Ám a gerincsérvem a nyár előtt nem volt kiszakadva, 20 éves korom óta van, semmiben sokáig nem zavart, így ezt nem találom oknak. Ez a bevezető lenne :)
A problémám, hogy konkrétan lihegek egy séta után, egy lépcsőzéskor, a pulzusom 120. Más felmegy mellettem, idősebb is, picit húsosabb is, én meg a 40 évesen nem bírom. Ez a vírus óta van, négy-öt éve. Most lépcsőzöm, egyszerre fel 100-at. Ám nem javul. Egy 10 db-os lépcső után is érzem, hogy a szívem kiesik. Hónapok, négy éve ez van. Igaz sokat kellett feküdnöm a kiszakadt sérv után és lassan lehetett mozogni újra fél éve, de azért ennek már javulnia kellene.
A 120-as pulzus nagyon sok kb 100-as lépcső után?
úgy teszem, hogy 25-ösek, ott mindig megállok pihenni egy percre, különben annyi lenne, ha egyben felmennék annyit.
Orvoshoz járok rendszeresen félévente, évente kardiológushoz. Ott mondta az orvos, hogy ha fittebb leszek javul. Biztosan így van, ám mikor? A vírus előtt semmi bajom nem volt. Most újra elkaptam ősszel, ismét totál gyengeség utána.
A vérnyomáscsökkentők amúgy a korábbi alap 100-ról leviszik 59-69-re, már a 75-öt is megérzem, sőt a 80-asoknál már rosszul kezdek lenni. Mikor előtte a 100-at sem éreztem.
Esetleg van akinek ez javul? Tényleg csak én vagyok türelmetlen, hogy egy lépcső, séta kikészít és lihegek 20 méternyi járás után, mikor előtte sportoltam? Picit javult két éve, erre gerincsérv és újra a vírus. Azóta vissza a totál gyengeség.
Már úgy kezdek a lépcsőn menni, sőt már sétálni egy boltba, hogy na mikor megy fel a pulzusom, már konkrétan ráfélek és picit dühít is egyben. :)
Köszönöm szépen!
Mindenkinek jó egészséget!
Nézz utána a Poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómának, kérdező.
A tünetek, amiket leírtál, bagyon jól leírják a betegséget.
Ez egy krónikus idegrendszeri betegség (nem halálos, csak megnehezíti az életet, nem lehet gyógyítani), amit kiválthat egy mezei nátha, covid, terhesség, lelki trauma vagy olyan súlyosabb betegségek sorozata, mint amiket leírtál.
Szívesen elküldöm a saját tünetlistámat privátban, ha érdekel, és bármilyen kérdésedre válaszolok:)
Egy 20 éve pots-os beteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!