Adamliget1 kérdése:
Szinte minden módszert kipróbáltam az állandó székrekedés megelőzésére: -teljes kiőrlésű-aszalt szílva-vízivás, gyümölcs fokozása-beöntés. Minden egyéb ötletet szivesen fogadok.Lehet hogy az altató és nyugtató szedése lassitja bélmozgást?
Figyelt kérdés
#természetgyógyászat #Táplálkozás változtatás
ma 18:14
1/3 anonim válasza:
Először is olvasd el a gyógyszerek betegtájékoztatóját.
Másrészt gondold át, iszol-e eleget, illetve tudsz-e plusz mozgást beiktatni (akár séta vagy néha hastorna).
Utána jön minden más.
2/3 anonim válasza:
A legkülönbözőbb gyógyszereknek lehet mellékhatása a székrekedés, olyan esetben is, ha nincs feltüntetve a betegtájékoztatóban. Az idegek működésére ható gyógyszerek egyértelműen hatnak mindenfajta idegműködésre (még ha némileg eltérő módon is). Márpedig, ha a bélmozgásokat létrehozó automatikus (idegi) működés gátolt, akkor minden egyéb megoldás sem vezet egyértelmű sikerre. Egyébiránt a tejsav baktériumok bevitele is ajánlható erjesztéssel készült élelmiszerek formájában (joghurt, kefir, savanyított káposzta és hasonló savanyúságok). Ha az altató és nyugtató teljes mértékben nem elhagyható, akkor törekedni lehet az adagolás mérséklésére és megtalálni azt a dózist, ami nem gátolja a bélmozgásokat, de a megfelelő altató/nyugtató hatás még jelentkezik.
3/3 anonim válasza:
Útifűmag héj. 1 ek 2 dl vízben elkeverve, esetleg joghurtba keverve.
Este mindenképpen fogyaszd, ha gyengének érzed, akkor reggel is egy adagot. Pár nap és csodákat tesz.
Elkészítés után azonnal fogyaszd, mert gyorsan megszívja magát nedvességgel és utána nehéz már meginni. Néhány kortyonként keverd fel, mert nem könnyen leülepedik. Én utána mindig ittam plusz egy pohár vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!