Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az alább leírt betegségek...

Az alább leírt betegségek közül melyek azok amelyek a beteg halálához vezetett?

Figyelt kérdés
Édesanyám halotti zárójelentésén találtuk a következő diagnózisokat, és nem tudjuk hogy akkor mibe is halt meg édesanyám? Diagnózisok: Septicaemia, k.m.n., Pneumonia l.u., Bronchitis chronica, Pyelonpehritis acuta, varicositas cruris l.u., ISZB, Mintralis insuff., Calcificatio valv. mitr., St. post. op. mammae ld. (pp. npl. mammae), hypacusis, dementia. - A Google most nem volt a barátom. Mivel hiába tudtam meg hogy melyik diagnózis micsoda. De azt nem tudtam meg a Googletól, sem pedig a záró jelentésből konkrétan hogy akkor melyik betegség lett édesanyám veszte, és mibe halt meg akkor? És még egy adalék édesanyám 68 éves volt.

#dementia #septicaemia #pneumonia #Hypacusis #Bronchitis chronica #Pyelonpehritis acuta
tegnap 13:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

A szepszisbe halt bele...

Idén 3 ismerősöm is így halt meg kórházban, semmilyen halálos betegsége nem volt, kórházba kerültek kisebb problémával és meghaltak vérmérgezésben, amit a kórházban kaptak... Mindannyian 70 alattiak voltak, egyikőjük egy sima kivizsgálásra feküdte be, és nem ment haza többet...

Borzasztó és elkeserítő a helyzet!

tegnap 13:10
 2/12 A kérdező kommentje:
1-esnek! Figyu. Nekem is volt kétszer is szepszisem. Mind a kétszer kórházi záró jelentésben is szerepel nálam is. Egyszer 2019 májusában, egyszer pedig 2020 februárjában. Mind a kettő záró jelentésembe (az enyémen) benne szerepel szepszis. És mégis itt vagyok! Élek! És túl éltem a vérmérgezést. Szóval nem feltétlenül biztos. Mert túl lehet élni a szepszist. De ha nem kezelik akkor akkor talán halálos is lehet. De mint írtam nekem kétszer is volt szepszisem, és mind a kétszer túl éltem!
tegnap 13:19
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Szepszis és tüdőgyulladás.
tegnap 13:24
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Septicaemia, azaz szepszis.

Igen, te túlélted. De valószínűleg nem volt tüdőgyulladásod, krónikus hörghurutod, húgyúti fertőzésed és szívbetegséged. És nem voltál 68 éves.

Kérdező, ne keresd a felelőst. Nincs.

Édesanyád nyugodjék békében. Neked is megnyugvást kívánok.

tegnap 13:31
 5/12 A kérdező kommentje:
4-es! Jelenleg 47 éves vagyok! És gyerek koromban egyetlen egyszer volt nekem is tüdőgyulladásom. De túl éltem azt is. És mit ahogy írtam kétszer is volt vérmérgezésem. És mind kétszer túl éltem. Ha én túl éltem! Akkor édesanyám miért nem élte túl? És igen a felelősöket keresem. Szerintem az édesanyám orvosai nagyon nagyot hibáztak. Hiszen még csak 68 éves volt édesanyám.
tegnap 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:
31%

Te most trollkodsz, vagy ennyire bekattantál a halála miatt???

70 éves, nő, vérmérgezés, tüdőgyúlladás, + más bajok.

tegnap 14:10
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

Látom nem vagy képben hogy mik folynak a világban.

Mindazonáltal részvétem!

tegnap 14:35
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

A szepszis mortalitása kb. 25-50 %, és nagyon sok minden befolyásolja: alapbetegségek, életkor, a kórokozó milyensége.

Az hogy Te túlélted, nem jelenti azt, hogy ezután mindenki túl fogja èlni.

tegnap 15:20
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ezen egy kicsit gondolkozz el már most, sajnos 5 éve sláger, egyre inkább.

[link]

tegnap 15:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Elősször is sajnálom édesanyádat, részvétem miatta.

Ahogy többen leírták neked előttem valószínüleg a több betegség együttesen vezetett anyukád halálához. A tüdőgyulladás önmagában lehet nem halálos, de szívbetegséggel, vérzérgezéssel már lehet az. Főleg már egy idősebb, esetleg legyengült szervezetre.

Mi volt az amivel anyukád befeküdt a kórházba? A tüdőgyulladás?

tegnap 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!