Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet tenni valamit az autoimm...

Lehet tenni valamit az autoimmun betegségek elkerülésére? Tényleg kb minden 5. nő autoimmun beteg?

Figyelt kérdés
Ha egy kicsit is foglalkozom az egészség témakörével, akkor nagyon félek az autoimmun betegségektől, ráadásul több dolog is fennáll nálam, ami hajlamosít ezekre és nem vagyok teljesen egészséges sem.

2021. jún. 9. 23:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Olvass utána az áteresztő bél szindrómának. Autoimmun problémák gyökere.
2021. jún. 10. 00:30
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Én azért lettem az, mert minden szart ettem/ittam.

Azota mar nincs és tunetmentes vok gyógyszer nélkül.

2021. jún. 10. 00:49
 3/11 A kérdező kommentje:

# 2

Akkor klinikai csoda vagy.

Amúgy például Kapás Bogi is autoimmun beteg, pedig ő aztán abszolút nem eszik össze minden sz..t

2021. jún. 10. 06:44
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

És még le is pomtozzatok?

Micsoda szanalmas emberek vannak itt

2021. jún. 10. 10:50
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Leirtam a tapasztalatot.

Előfordulhat hogy Ételallergia teszi tönkre.

De további titkot nem mondom.

2021. jún. 10. 10:51
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Én is erre utaltam a legelső hozzászólásomban. Ennek már komoly tudományos magyarázata van, hogy függ össze az autoimmunitás a bél állapotával. Az ételallergiák/ intoleranciák is már ennek a következményei. Több autoimmun ismerősöm van, akik tetemes javulást értek el az állapotukban ebből kiindulva - étrendmódosítással és egyebekkel. Nekem colitis ulcerosaból sikerült gyógyszerek nélkül ugyanígy kijönnöm.

Nem kell hülyeségeket enni ahhoz, hogy tönkremenjen a bélflóra és a kelleténél nagyobb áteresztőképességűvé váljon a bél. De tény, hogy az is egy biztos megoldás rá. De rengeteg más dolog is előidézheti ezt, stressz, antibiotikum, császárral születés, gyorsan felszívódó szénhidrátok stb.

Miért lenne klinikai csoda az, hogy a tudomány haladásával a gyógyíthatatlannak vélt betegségek idővel gyógyíthatóvá válnak?

Ha még nincsenek áteresztő bélre utaló tüneteid (pl. fejfájás, intoleranciák és allergiák, emésztési panaszok, hangulati panaszok, bőrpanaszok, autoimmun tünetek stb.), és most döntesz úgy, hogy nem is kérsz belőlük, az a legjobb. Később évekbe telhet a helyreállítás.

2021. jún. 10. 15:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Semmi komoly oldalon nem találtam erről semmit, de ti is a lényeget hagyjátok ki.
2021. jún. 10. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Olvasd el a Bélügyek c. könyvet alapozásnak, nem tudom mi számít komolynak, nekem a saját tapasztalatom eléggé komoly: gyógyíthatatlannak mondott betegségből kijönni. Azt kérdezted, hogy hogyan kerülhetsz el valamit, ami elvileg szintén gyógyíthatatlan. Ergo nem a begyepesedett és elavult orvostudományi álláspont érdekel, ha el akarod kerülni, ilyenkor az ember nyitottabban áll hozzá, elolvas olyan szakcikkeket is, amit a hazai átlag gasztroenterológus nem, meg utánanéz a tapasztalatoknak és egyénileg átgondolja a dolgokat. Akkor mi ez a válogatósdi? Megmondom, aki ilyen merev, azt nem érdeklik a megoldások.

Mi lenne a lényeg azon kívül, hogy megborul a bélflóra, felszaporodik a patogén flóra, megváltozik (megnő) a bél áteresztőképessége, olyan dolgok is kijutnak, amiknek nem lenne szabad, az immunrendszer bereagál, teljesen ismeretlen hatások érik, ide támad, oda támad, összezavarodik, megtámadja a testet önmagát is. Ezt még egy laikus is felfogja.

2021. jún. 10. 15:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyre több cikk születik a Bél Agy tengelyről is, Magyarorszégon is van Neurológus, aki ennek szószólója, Dr. Guseo András. Azaz a bélflóra állhat pszichiátriai neurológiai betgségek hátterében is. És hogy mi teszi tönkre a bélflórát:nemcsak az antibiotikumok, hanem már 1 db Aszpirin vagy nonszteroid gyulladáscsökkentő tabletta roncsolja a bélflórát. Kevés rostot eszünk, kevés fermentált élelmiszer szerepel az étrendünkben(pl. erjesztett savanyú káposzta), a gyümölcsöt a permetezés miatt mosnunk kell, pedig amúgy a gyümölcs héján levő élőflórára is szükségünk lenne.A császármetszéssel születettek eleve nem rendelkeznek olyan bélflórával, nekik még sérülékenyebb egy életen át ez az egyensúly, nem beszélve azokról akiket csecsemőkorukban nem szoptattak hanem csak tápszeren nőttek fel. Sok stressz ér bennünket, a stressz is rombolja abélflórát. Én hallgatok olyan immunológus orvosi előadásokat, akik a jó minőségű probiotikumok szedését már folyamatosan ajánlják. A civilizált életünk teszi tönkre a bélflórát-de - Akit érdekelnek ezek a Bél Agy tengely előadások, vagy az immunológusaink javaslatai a "leaky mucosa" a szivárgó bél szindróma gyógyítására, az írjon nekem és szívesen megosztom vele az anyagaimat!
2021. jún. 10. 22:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Kinek milyen autoimmun betegsége volt?
2021. jún. 17. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!