Mennyire kell súlyosaknak lenni a krónikus betegségeknek ahhoz, hogy ne hipochondernek nevezzék az embert, hanem elfogadják, hogy beteg?
Mármint itt nem sajnálatról beszélek, sőt, még együttérzésről sem feltétlen, hanem elfogadják, miért étkezik úgy, ahogy, miért tart diétát, miért jár vizsgálatokra meg ha valamiért szóba kerül (COVID kapcsán vagy akármiért), akkor krónikus betegnek mondja magát. NEM Ő HOZZA FEL, hanem amikor szóba kerül a téma, akkor nevezi krónikus betegnek magát.
Meg az is fura, hogy mondják, hogy "nem látszik rajtad". Egyfelől az egyik tünetem a gyakori krákogás, tehát de, látszik, hallatszik. Másfelől még rákos embert is ismertem, akiről a kezelése bizonyos szakaszaiban meg se mondtam volna. De tényleg. Szóval semmit se jelent, hogy látszik-e.
Jaj, már megint te. Felismerlek a stílusodról.
Nyilván egy valóban beteg embert senki nem hipochonderez le, ideje lenne elgondolkodnod hogy téged miért tart mindenki annak és miért van már idegileg kikészülve tőled az apád.
2
Jó, neked ki a valóban beteg?
2
Neked szokott lenni legalább 5 perc, amikor semmilyen tüneted nincs?
(nekem sohasem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!