Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Erős nyakfajdalom bal kezem...

Erős nyakfajdalom bal kezem zsibbad, gyógyszerek nem használnak,aludni sem tudok. Hová menjek?

Figyelt kérdés

dec. 4. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Angi Nimródhoz. [link]

Ha a főváros nem jó számodra, akkor más manuálterápiával foglalkozó szakembert érdemes keresni. (Nem csontkovácsot, a kettő nem ugyanaz.) Senki olyannak ne hagyd manipulálni magad, aki nem nézi meg előzőleg a képalkotó vizsgálattal készült leleteidet - ha ilyenek nincsenek, akkor minimum egy röntgent csináltass a nyakadról, nyaki gerincről.

dec. 4. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Háziorvoshoz mehetsz.Beutaló nélkül nem juthatsz el szakorvoshoz.

1 es azt gondolod hogy odamegyek,és azt mondom csináljanak a nyakamról röntgen vizsgálatot ? Sok helyen ahogy belépni az SzTk ba,már a bejáratnál megkérdik hova.Magánt meg keményen meg kell fizetni.

dec. 4. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
idegsebészetre kérnék beutalót, nyaki fájdalom, kézbe kisugározva utalhat nyaki gerincsérvre
dec. 4. 22:47
 4/5 anonim ***** válasza:

2-es: Nyilván nem odamegyek és csinálnak egy röntgent, hanem vagy háziorvos utalhat röntgenre vagy szakorvos. A kérdező azt írta, nem használnak a gyógyszerek, ezért feltételeztem, hogy nem csak sima fájdalomcsillapítót szedett be saját szakállára, hanem járt már orvosnál, de lehet, hogy tévedtem - amennyiben nem volt még, akkor természetesen az az első lépés. A röntgent általában minden különösebb nélkül meg szokták csinálni, ahogy írtam, akár háziorvos is adhat rá beutalót, de bármelyik szakorvos is az ortopéd, reumatológus vagy neurológus közül. Az már a háziorvoson múlik, hogy melyik utat választja. Engem annak idején hasonló problémával mindenhova is beutalt. De nekem a röntgen nem is tárta föl elégségesen a problémámat, MR-re kellett utána mennem, oda már szakorvos (neurológus) utalt be.

Akit ajánlottam, annak az embernek nagyon sokat köszönhetek, mondjuk én már az orvosok után kerestem fel, de amúgy egy fájdalomközpontban dolgozik, ahol a szükséges orvosok is elérhetők. Abban igazad van, hogy magánúton megkérik az árát... nekem is járt lemondással, hogy ki bírjam fizetni, de megúsztam így legalább két műtétet. Sajnos a közegészségügy mozgásszervi berkekben nagyon sok esetben egy kalap k...kit sem ér, és ezt tapasztalatból vagyok kénytelen írni.

dec. 5. 12:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elmentem háziorvoshoz,kedden megyek neurológiara ,illetve csinaltattam egy nyaki röntgent.Tapasz valamennyit segített de a látom továbbra is zsibbad.
dec. 5. 17:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!