Epeköveségnek mik a tünetei?
Figyelt kérdés
Ma voltam teljeskörű hasi ultrahangon! És a következőket írja a lelet: "Az epehólyag ép falú, benne híg epe és néhány 4-5 mm-es kő látható. Az epeutak nem tágabbak. Vezetékkő nem észlelhető. Amennyire megitélhető az a. hepatica lefutzása variációs: a choledochustól ventralisan fut. A pancreas ábrázolható részletei épek." Jelenleg nincsennek tüneteim! De ha lennének akkor milyen tünetekkel járhat az előbbi leleten leírtak? És kell-e vele foglalkozni?dec. 4. 16:28
1/4 anonim válasza:
20 éve élek epehólyag nélkül, 28 borsónyi kövem volt.
Úgy kezdődött, hogy egyik este azt éreztem valami megülte a gyomrom. Eltelt némi idő, de nem enyhült, hanem rosszabb lett, iszonyú teltség érzet. Majd odáig fajult, hogy elkezdtem hányni. Nyomó-szorító érzést éreztem a mellkasomnál. Hánytam egy órán keresztül, kisebb megszakításokkal, közben bementünk az ügyeletre, addigra elmúlt, kezdtem jobban lenni. Ott mondta a doki, hogy valószínűleg epekövem van.
Nagyjából 2-3 évig húztam, voltak teljesen nyugodt időszakok, aztán néha egy-egy ilyen roham. Majd eljutottam odáig, hogy már hetente volt (mindig este), ekkor mentem orvoshoz, kivizsgálás, uh, epekő. Kiírtak műtétre. Azóta semmi bajom.
2/4 A kérdező kommentje:
1-es! Az epém esetén nincsenek tüneteim. Csak a jobb vesémet érzem! Abba viszont (mármint a jobb vesémbe) nyugvó követ találtak. Plusz 17 mm-rel kisebb a jobb vesém mint a bal. De a vesémet csak érzem. Nincsennek vese fájdalmaim vagy vese görcseim. Ugyan igy nincs jelenleg panaszom az epémre sem. Egyébként teljes körű hasi ultrahang volt. Ha ez számít 47 éves férfi vagyok.
dec. 4. 16:45
3/4 A kérdező kommentje:
1-es! Az epekő műtétnek mi volt nálad a menete? Úgy értem altattak?
dec. 4. 16:50
4/4 anonim válasza:
Nekem 1 éve volt uh, akkor epesár volt még, amiből lesz az epekő. Azóta nem mentem vissza, bár már kellene. Nekem zsíros ételekről, illetve ha főleg sertes húst eszek, 2,3 napig akkor tuti bedurran, hasmenés, gyomorfájdalom formájában. Én hányni nem hánytam még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!