Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez lehet tüdőembólia?

Ez lehet tüdőembólia?

Figyelt kérdés

Reggel óta furcsa érzésem van. Először azt hittem ég a gyomrom, viszont időközben rájöttem, hogy az valamivel másabb szokott lenni.

Elkezdett ilyen szúró-nyomó-feszítő érzés lenni a szegycsontomnál, kb. a melleim között, illetve feljebb. Mell alatt is (azon a kis beméllyedt részen)is szúr, ezen kívül bal oldalt a hónaljam irányába szintén mell fölött érzek erős szúró-nyomó fájdalmat. (Ha megnyomom, akkor is fáj)

Oldalt a nyakam is a fülemnél szúrkált napközben, illetve a halántékom is esetenként. Nagy levegő vételre és köhögésre, böfögésre, hangosabb beszédre felerősödik. A hátam is szúr, szintén baloldalt lapocka környékén-középtájt.

Először azt hittem ugye gyomorégés, vagy beszorult levegő, de azért kezdek parázni, pedig nem vagyok aggódós típus.

Nem tudom az számít-e, hogy tegnap délután 6 körül alvás közben felébredtem arra, hogy nehéz mindenem, és mintha gyorsan vert volna a szívem, de betudtam ilyen egyszeri dolognak.

18 éves lány vagyok egyébként.

nov. 30. 19:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ez stressz. Nekem is ilyesmi tüneteim vannak. Mozogj többet és igyál sok vizet.
dec. 1. 07:46
 12/12 waland válasza:
100%
A tüdőembólia nagyon rövid időn belül életveszélyes. Nem tart fél napig. Stressz rosszabb esetben pánikroham gyönyörűen tudja hozni az embólia és az infarktus kezdő tüneteit. Tapasztalat sajnos...
dec. 1. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!