Ez lehet tüdőembólia?
Reggel óta furcsa érzésem van. Először azt hittem ég a gyomrom, viszont időközben rájöttem, hogy az valamivel másabb szokott lenni.
Elkezdett ilyen szúró-nyomó-feszítő érzés lenni a szegycsontomnál, kb. a melleim között, illetve feljebb. Mell alatt is (azon a kis beméllyedt részen)is szúr, ezen kívül bal oldalt a hónaljam irányába szintén mell fölött érzek erős szúró-nyomó fájdalmat. (Ha megnyomom, akkor is fáj)
Oldalt a nyakam is a fülemnél szúrkált napközben, illetve a halántékom is esetenként. Nagy levegő vételre és köhögésre, böfögésre, hangosabb beszédre felerősödik. A hátam is szúr, szintén baloldalt lapocka környékén-középtájt.
Először azt hittem ugye gyomorégés, vagy beszorult levegő, de azért kezdek parázni, pedig nem vagyok aggódós típus.
Nem tudom az számít-e, hogy tegnap délután 6 körül alvás közben felébredtem arra, hogy nehéz mindenem, és mintha gyorsan vert volna a szívem, de betudtam ilyen egyszeri dolognak.
18 éves lány vagyok egyébként.
Tüdőembőlia esetén elkezdesz fuldokloni, és ha nem kapsz gyorsan orvosi segítséget akkor meghalsz
Biztos nem tüdőembóliád van
Anyudnak van igaza.
Mitől lenne embóliád?
Szívbeteg vagy , vagy volt, vagy lehetett mostanában valamitől trombózisod? Ugye, hogy nem.
Az életmódodat kell rendbe tenni hidráltság, értékes tápanyagok, rendszeresség, elég alvás, semmi nikotin, koffein, alkohol, kiegyensúlyozott magánélet.
Ha ezzel sincs gondod, akkor egy jó pszichológust illik meglátogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!