Ha valakinek vérrög elzárja mindkét tüdőverőerét akkor az tényleg menthetetlen?
Tiktokon olvastam valamilyen ismeretterjesztő videóban. Tüdőembóliáról volt szó és ott írták, hogy ha a rög elzárja mindkét tüdőverőeret akkor 1-2 percen belül menthetetlenül meghal a beteg.
Ez igaz? Tényleg nem lehet megmenteni semmivel? 2024 van, azt hittem azért ez nem fordulhat elő.
Gondolj bele, ha összeesik valaki a fentebb leírt ok miatt, hogy mented meg?
Hiába próbálod újraéleszteni, nem fog sikerülni. Ilyen helyzetben kb. instant beavatkozásra lenne szükség, de erre az esetek 99.9%-ban nincs lehetőség, mert általában nem a kórházban éli az ember a napjait.
#1 Persze, jogos. Nyilván ha ott a rög és elzárja a tüdőbe menő artériákat akkor nincs gáz csere, nincs semmi. Csak szomorú, hogy 2024-ben van az az állapot, hogy kimegy a mentős aztán tehetetlenül végig kell nézni, ahogyan meghal a beteg.
Azért remélem, hogy fejlesztenek majd ki erre valamit. Bár azt hallottam, hogy helyszíni trombolízis segítene. Erre mik a lehetőségek manapság? Helikopteren van azt tudom, de szárazföldi kocsikon vannak?
" Csak szomorú, hogy 2024-ben van az az állapot, hogy kimegy a mentős aztán tehetetlenül végig kell nézni, ahogyan meghal a beteg."
Csaxólok, hogy ezen kívül még kismillió dolog történhet, ami miatt menthetetlen állapotba kerül a páciens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!