Én vagyok túlzottan fázós vagy ez normális?
25 fok körül van idebent. Rajtam vastag, kötött garbó, vastag zokni, farmer, a pulcsi alatt egy pamut body és fázok. Ez a fázósság főleg este jön rám. Nappal kicsit jobban tűröm a hideget. De este, ahogy hazaérek munkából csak reszketek, kékes a szám is. Ráz a hideg. Hőemelkedésem nincs. Amúgy általában a végtagjaim is hidegek, ezt többen is megjegyezték már.
Úgy veszembészre, hogy mikor fáradt, éhes, kimerült vagyok, akkor tűröm legrosszabbul a hideget, olyankor néha annyira reszketek, hogy érzem, ahogy a gyomrom, mellkasom táján valami kellemetlen izomfeszültség lesz. De amint felmelegszek, jóllakok, pihenek, ezek elmúlnak.
Mire utalhat ez?
Mellesleg az utóbbi kb 2 évben nagyon sűrűn vagyok megfázva. Egyik nátha elmúlik, jön a másik, amig vissza nem jön a tavaszi jó idő. A 40 fokos hőséget sem szeretem, de jobban tűröm nyáron soha nincs semmi bajom.
Ami kimaradt és esetleg fontos lehet, hogy 50 éves nő vagyok. Kb 165 magas, 63 kg.
Néhány éve vettem észre ezt, hogy nagyon fázós vagyok és ez egyre csak rosszabb. De gyerekkoromban is anyu sokszor mondta, hogy olyan vagyok mint a jégcsap, hideg kezem, lábam.
A vérnyomásom labilis. Hol magas, hol alacsony, de szedek gyógyszert rá. Más bajom elvileg nincs.
Te vagy túlzottan fázós. 25 fokban sokkal kevesebb ruhában sem szabadna ennyire fáznod:/
Esélyes, hogy nem olyan jó a keringésed, és ennek is köze van hozzá.
"fáradt, éhes, kimerült vagyok, akkor tűröm legrosszabbul a hideget"
Ezzel mind így vagyunk.
Dohányzol? Érszűkületet okoz, ha szívod, akkor hagyd abba.
Végezz testmozgást, úgy tűnik extrém alacsony a vérnyomásod.
Vérképet csináltattál mostanában?
Szedj vitaminokat és nyomelemeket. Turbózd az immunrendszered mézes-citromos gyömbér teával.
A fáradtság magyarázza illetve a stresszel párban garantáltan ilyen extra fázósságot okoznak. Te belülről fázol.
Próbálj egy hétig napi 8-9 órát aludni és sokkal jobb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!