Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sirdalud (tizanidine) okozhat...

Sirdalud (tizanidine) okozhat függőséget?

Figyelt kérdés
Izomletapadás okozta izomgörcsökre az orvos 3x4mg sirdaludot írt fel, utánaolvastam a hatásmehanizmusának, és az írják, hogy a szorongást is csökkentheti azzal, hogy megemeli a GABA szintet. Én szorongásra szedtem xanaxot, ami szintén úgy hat, hogy megemeli a GABA szintet, és eléggé rászoktam, nehéz volt lejönni róla, enyhén néhány elvonási tünet még most is tart. Lehetséges erre is rászokni mint a xanaxra, főleg nekem aki már szedett xanaxot?

#függőség #Xanax #tizanidin
nov. 13. 20:02
 1/4 anonim ***** válasza:

most nem hazudok, cigire, kavera raszoknak. Az nem baj ugye? Megvonasi tunetek ott is vannak, fosastol kezdve hanyinger. De az nem baj.

Gyogyszerekre, szerekre persze, ra lehet szokni. Akar mint psziches fuggoseg vagy fizikai dependencia.

nov. 15. 17:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Pszichológiailag bármire lá lehet szokni amit az ember szeret. Fizikailag nem minden szer okoz függőséget, és az sem mindegy milyen erős fizikai függőséget okoz egy adott anyag. A xanaxnak pl elég kemény fizikai elvonása van, erősebb mint a heroinnak, a cigi elvonást meg sem közelíti. Tudom, hogy a sirdalud okoz függőséget, de kiváncsi lennék tapasztalatokra, akik már szedték éreztek e utána bármit, ha igen mennyi idő folyamatos szedés után stb…

Amugy persze baj a függőség, de ha nem súlyos akkor megéri bizonyos célokért. Pl a xanaxot soha sem szedném újra, inkább szorongok, de ha mondjuk a sirdaludnak a lejovetele annyi, hogy 2 napig fosol a lejövetel után, azt bevállalom, cserébe hogy lazítsa az izmaimat, amíg a masszázs nem fejti ki a hatását.

nov. 15. 18:28
 3/4 anonim ***** válasza:
itt szkepticimusod vitajaba szallnek jo par kijelenteseddel, de nem hatna rad, mindegy.
nov. 15. 18:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt te ne határozd meg, hogy mi hat rám mi nem, írd le mi a bajod a kijelentéseimmel ha olyan okos vagy.
nov. 15. 18:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!