Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Autista gyerekem nem akar...

Autista gyerekem nem akar beszélni közösségben már lassan egy éve mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Már egy éve ez van itthon beszél,de ha oviba megyünk vagy olyan helyre,ahol sok az ember nem beszél nagyon aggódok,hogy már nem is fog beszélni és mi lesz ha jövőre elkezdődik a suli:( a pszichiáter szerint nem szabad erőltetni majd fog beszélni három hét múlva megyünk pszichológushoz,de nemtudok megnyugodni és tele vagyok félelemmel.

nov. 4. 08:27
 1/2 anonim ***** válasza:
14%
Ha tényleg autista lenna a gyereked, akkor nem pszichológushoz akarnál vele menni, hanem már régóta fejlesztőpedagógushoz járnál vele.
nov. 4. 09:10
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mikor tölti be a 6 évet? Maradhat +1-et oviban? Nálunk van egy rokon kisfiú, aki otthon nagyon szépen választékosan beszél de az oviban egy büdös mukkot se. Ez önmagában elég ok volt arra, hogy visszatartsák az oviban. Ha továbbra se szólal meg, nem tudom mi lesz, de egy év sok idő, valószínűleg azalatt megoldódik a dolog. Tudom hogy mondani könnyű, de tényleg próbálj nem stresszelni rajta. Nálunk lehet fogadóórát kérni az óvónőktől, szerintem neked érdemes lenne ha nálatok is lehet, hogy átbeszéljétek, mik a lehetőségek, mik a kilátások, ők hogyan próbálnak segíteni, te hogyan próbálsz segíteni. Akkor a szorongásod is csökkenne, és ez a gyerekre is pozitívan hatna.
nov. 4. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!