Aki egy közösségben (munkahelyen, vagy akár barátok között, vagy máshol) vállalja a negatív véleményét, kifogásait, őszintén kritikát mond más emberekre, az együtt jár azzal, hogy népszerűtlen lesz, vagy van olyan, hogy elfogadják a véleményét?
Kényes kérdés...Nem mindegy,hogyan közöl valaki valamit.Van egy ismerősöm,aki vega.Konkrétan lehülyézett,és provokált azért,mert én horgászom,megeszem a halat.Miközben én-bár nem lennék vega-de elfogadom az életmódját,ezt mondtam is neki.Tehát,ha kritikusan szemlél valaki egy tevékenységet,attól még nem kell lehülyézni,élcelődni máson,mert annak más a hobbija,érdeklődési köre.Ez már nem kritika,hanem bántás,rosszindulat.
A cigizgetés konkrétan milyen összefüggésben hangzott el?
2-vagyok
Ha a kollégádat cs.szegetik a dohányosok miatt(több munka hárul rá,nem végez időben stb)akkor jogos volt szólnia.Viszont sajnos nem valószínű,hogy elfogadják a véleményét,a dohányosok nem fognak változtatni a szokásukon.
Ahogy korábban leírták, ez sok dologtól függ: hogy hogyan fogalmazza, mennyire jogos a kritika stb.
Nekem van egy mérnök kolléganőm, aki ha férfi lenne, már lehet, hogy pofán vágtam volna, így csak néha verbálisan helyre teszem.
Műveletlen, ennek ellenére beleszól minden témába az angoltól a közéletig, lényegtelen, nüansznyi dolgokba köt bele.
Érdekes, mert saját maga felé már nem ilyen kritikus: kövér, igénytelen, rendetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!