Óvoda vagy iskolai közössègben szülőkènt talàlkoztatok sz@rkavaró szülőkkel? Írnàtok pèldàkat,dolgokat amik megtörténtek például egy szülői èrtekezleten , akár szemtől szemben vagy a hâtatok mögött? Készült valami színdarab ezzel kapcsolatban
Nem szülőként, csak nagynéniként néztem végig, hogy 2 anyuka már az évnyitó után elkezdte fúrni az unokaöcsémet. Először csak a gyerekeiknek mondták, hogy nehogy barátkozzanak vele, 2 nap után elkezdtek a tanító és az igazgató nyakára járni, hogy rúgják ki, 2 héttel tanévkezdés után az igazgató közölte a testvéremékkel, hogy vigyék a ...ba a gyereküket. Az előzmények egy részét csak egy másik anyukától tudom, akivel gyakran beszéltünk, a szülők felé az első két hétben semmi kommunikáció nem volt, hogy baj lenne vagy bármi, utána is csak annyi, hogy vigyék el, mert GYP-s. Egyébként tényleg SNI-s, akkor még nem volt diagnózisa, de jártak fejlesztésre, ezt már tanévkezdés előtt is mondták a tanítónak. Nagy sokára és nehezen, de találtak egy normál iskolát és jó tanítót, akinek a segítségével visszaszoktatták a gyereket a suliba, azóta nincs vele nagyobb baj, amúgy kitűnő. Az első suli igazgatója, aki kirúgta az én tanítóm volt, nemrég beszélgettünk, rá is kérdezett az unokaöcsémre, hogy speciális suliba jár-e, nem bírtam ki, hogy finoman ne mondjam neki, hogy rendes suliba jár, találtak egy jó tanítót és nincs vele gond.
Igen, van most egy ilyen színdarab, érintett, amatőr színészekkel. A telex ennek kapcsán írt is egy cikket az ilyen faeces mixer szülőkről, konkrét esetről is. Durva, hogy másokkal is megtörtént szinte ugyanez.
A hànyinger kerülget ha belegondolok,hogy az ilyen szülők tényleg szülők.
De szerintem az ilyen alapból egy toxikus személyiség bármilyen közössègben akár munka , magánèlet.
Remélem sok gennylàda magára ismer a színdarabban meg a kérdésemben és elszègyellik magukat.
A mi gyerekünk és èrintkezik az oviba autisztikus tüneteket mutató gyerekekkel és ahogy látom rohamosan fejlődnek a normál közössègben .
Nem sulis a gyerekem, így csak magamról tudok mesélni...
Osztályelső lány, szinotos, ő volt a jókislany ( a tanárok előtt), a hátuk mögött pedig ütött vert.
Az osztálykiránduláson erősen hátba vágott, hogy a keze nyoma a hátamon maradt.
Hangosan mondtam hogy megmondom a tanárnak, az anyja pedig megfenyegetett hogy meg ne próbáljam, mert baj lesz...
Anyuka nagyon tolta a gyereket hogy diplomás legyen, szinotos mindenből, egyetem, ügyvéd legyen mint az apja.. Ma a postán dolgozik :))) ( nincs bajom vele, félre értés ne essék, csak na. Értitek. Anyuka tolja, mindenbe beleszóló,mindent megmondo, az ő lánya a legjobb, a tanár s.gget nyalta, hetente virág, csoki és hova jutott? Sehova..)
A másik: neki is egy lánya van.
Lánya sportolt, tánc, röplabda, cheerleader, (mert anyuka is ezeket csinálta), ha négyest vitt haza a lány sírt, sosem felejtem hogy ötödikben megkapta az első negyeset, annyira sírt a lány hogy az anyja mit fog szólni, hogy rendesen sajnáltam. Anyuka mindenki szemében cuki, hátad mögött kibeszelt, honnan van az új ruha, túl kövér a másik, túl vékony, anyuka miért adott a gyereknek turorudit, miert vitt a másik epret, és miért nem kínálta körbe az osztályt?... Ma hova jutott ez a lány is? Sehova.
A Balatonon dolgozik, lángost süt. Anyuka kitagadta a lányát hogy csalódást okozott meg akkor amikor a lány egy ruha üzletben dolgozott, és nem ment fosulira.
Évek óta nem beszélnek.
Jaj na szóval a második anyuka, nagyon tolta hogy ne kapjunk szénhidrátot, mert kövérek leszünk, és tele plakatolta a sulit hogy a szénhidrát méreg.
Ha cukros joghurtot vitt valaki, és meglátta, fogta és kidobta.
Én pl reggel kakaós csigát ettem, az udvaron meg kikapta a kezemből hogy ne egyek ilyet mert méreg, és elhízott leszek, és meghalok...
Harmadik anyuka mindig leszolta ha az osztály nem oda akart menni ahova ő gondolta.
Pl tropicarium, mindenki mondta jó, de ő kitalálta hogy neeeem, erdo legyen. És addig keverte a sz@rt hogy minden évben erdőbe mentünk, és nem oda ahova menni akartunk.
Pl állatkert helyett parkba, vagy bográcsozas helyett minek az, jó a szendvics.
Agresszív asszony volt nagyon.
4: Én meg ellenpéldát tudok. Ovi, középső csoport, kis létszámú. Egy kisfiú, aki ADHD-s. Folyamatosan zaklatja a társait, nem lehet foglalkozást tartani, bántalmazza a többi gyereket. Dührohamok, ordibálás, iszonyú csúnya beszéd mind a nevelőkkel mind a társakkal. Rendszeresen okoz sérüléseket is.
A szülők egyszerűen nem akarják elfogadni hogy gyermekük kezelhetetlen egy normál közösségben. Ha valakit, hát őt szegregálni kéne. A többi szülő folyamatosan jelzi a problémát, mind a nevelők, óvónő, kisfiú szülei már többször jártak az igazgatónőnél is. A gyermekorvos továbbküldi vizsgálatokra a gyereket ahová el sem viszik.
Egész évben ez ment. Most került az ügy a gyermekvédelemhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!