Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda vagy iskolai közössègben...

Óvoda vagy iskolai közössègben szülőkènt talàlkoztatok sz@rkavaró szülőkkel? Írnàtok pèldàkat,dolgokat amik megtörténtek például egy szülői èrtekezleten , akár szemtől szemben vagy a hâtatok mögött? Készült valami színdarab ezzel kapcsolatban

Figyelt kérdés

#óvoda #iskola #Gyerekközössèg
máj. 23. 21:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

9: Nagyon durva. Az általam említett ovis meg hurkapálcával szurkálta a társait és a nevelőt aki megpróbálta elvenni azt tőle. "Kedvenc időtöltése" még a harapdálás és a rugdosás. Bele sem gondolok mi lesz a suliban. Székborítgatás is stimmel. Közben persze üvölt, káromkodik. Lek.rvázza a nevelőket és még sorolhatnám...

Nem értem a szülőket, ez nem csak más gyermekeknek, de az érintettnek sem jó. Hozzá értő közegben kellene lennie ha egyszer speciális igényű.

Lehet lepontozni, de bizony vannak gyerekek akiket szegregálni kell. Mert nekik sem jó állapot hogy napi szinten harc, küzdelem van, nem tudják kiadni azt a mérhetetlen dühöt. Hátha a gyermekvédelem lépéseket tesz most már mert nagyon durva.

máj. 29. 18:38
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

11: Van, amikor tényleg a szegregált oktatás a jó, de amit leírtál, ott közel sem biztos, ahogy az sem, hogy a gyereknek jobb lesz szegregáltan. Az esetetekben a szülőket kell páros lábbal fenéken billenteni, hogy vigyék el szakemberhez a gyereket. Érdekes módon az egyik rokonunknál, ahol az anyuka homokba dugta a fejét, képes volt erre a védőnő, vitték is szakemberhez, még ovi előtt, elkezdték fejleszteni és azóta integrált óvodába jár, szereti és szeretik. Igaz, nála más volt a gond. Sem te, sem a többi szülő nem szakember, hogy meg tudjátok mondani, annak a gyereknek mi lenne a jó (a tieteknek rövid távon az, ha semmilyen problémás gyerek nincs a csoportban). Az unokaöcsém nem volt ennyire durva, de voltak dühkitörései stb., ő ráadásul ADHD-ban és autizmusban is enyhén érintett (mellesleg nagyon intelligens). Nála is verte már az elején is a tam-tam-ot két anyuka vezényletével a kórus, hogy húzzon GYP-be. Érdekes módon egy másik iskola normál osztályában meg tudta kezelni a tanító, az elmúlt 4 évben nem volt ott dühkitörése és amúgy kitűnő, általában motivált, vannak tervei. Ha berakták volna EGYMI-be, lehet, hogy elveszik. Vele már óvodás korában is foglalkoztak szakemberek, de amit elértek, azt az iskolakezdés lerombolta.

Lehet, hogy ha az én gyerekeim csoportjában lenne problémás gyerek, én is örülnék, ha elvinnék onnan bárhova, de a saját környezetemben a problémás gyerekeknél pont azt látom, hogy az egyik toleráns, fejlesztő közegben - magához képest - szárnyal, a másiknak évek kellettek ahhoz, hogy kiheverje, amit a témában inkompetens pedagógusok a sz@rkeverő szülőkkel együtt okoztak.

máj. 30. 15:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Önmagában a verekedés miatt én úgy tudom, hogy nem küldi szegregáltba a gyereket a szakértői bizottság. Őszerintük attól még az integrált oktatás a jó neki. És ezután szekálhatod a szülőt, muszáj normál oviba vagy suliba vinnie, nem ő dönt.

Nyilván ha vizsgálatra se viszi el, vagy előírják a fejlesztést és oda sem, az a szülő hibája. Az hogy a szakértői bizottság normál iskolába küldi-e a gyereket, az nem a szülőn múlik.

nov. 4. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!