Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A haziorvos latja ha hanytatom...

A haziorvos latja ha hanytatom magam?

Figyelt kérdés

evek ota eveszavarom van, anorexiaxal kezdtem ahol elkezdtem hanytatni magam, soha nem gyogyultam meg belole igy mikor elkezdtem fizikailag gyogyulni lassan atestem egy bulimia szeru szakaszba. az utobbi idoben (kb 2het) nagyon visszajott es majdnem mindennap hanytatom magam etkezes utan.

kerlek ne oktassatok ki, tudom hogy nagyon nem egeszseges es segitseget fogok szerezni viszont ha elmegyek haziorvoshoz o latja ha hanytatom magam ha meg nem tart olyan regota? esetleg a fogorvos?

#hányás #étkezési zavar #fogorvosbulimia #haziorvosetkezesizavarok
nov. 3. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán ha elmondanád neki... még ötlete is lehet ami hozzásegít a gyógyuláshoz. Egyébként meg titoktartási kötelezettsége van, névvel senkinek sem mondhatja el, hogy szegény Szabina hánytatja magát.
nov. 3. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A hanyas mniatt az osszes fogad elromlik,mert a sav lemarja a zomancot.
nov. 3. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Orvost kérdezz erről.

Ha vannak jelek O tudja megmondani

nov. 3. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, a bulimiás betegek ujjain gyakran láthatóak fognyomok, ebből is lehet következtetni. Mondjuk ez inkább hosszabb beszélgetés során (pl. pszichológusnál) szokott feltűnni, meg ők már figyelnek is ilyenekre célzottan. Ha nem tart olyan régóta akkor konkrétan semmit se fog látni a háziorvosod. Viszont ahogy előttem is írták, lehet a javadra válna vele inkább erről beszélgetni, idővel pedig megkapni a megfelelő segítséget.
nov. 3. 16:32
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

"kerlek ne oktassatok ki, tudom hogy nagyon nem egeszseges es segitseget fogok szerezni viszont ha elmegyek haziorvoshoz o latja ha hanytatom magam ha meg nem tart olyan regota?"

Ezen mondat alapján nem fogsz, pont, hogy most is el akarod titkolni. Te dolgod, én nem ítélkezhetek, de tudnod kell, hogy sosem az a lényeg ki elöl tudod eltitkolni, hanem az, hogy belásd ezt meg kell oldani. Ahogy előttem is írták mások, az, hogy az orvosoddal erről beszélgetsz, még semmi bajod nem lesz belőle, senkinek nem fogják elmondani és nem fognak bezárni sem, viszont tanácsokat kaphatsz, ami segít neked is kijönni ebből az állapotból.

nov. 3. 18:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, ha régebb óta csinálod, lehetnek jelei, amit észrevesz, igen. Viszont szerintem érdemes lehet neki magadtól elmondani, pláne ha bízol benne, elmondani senki élek nem mondhatja, ellenben tud tanácsokat adni, segíteni. Én is sajnos ebben a helyzetben vagyok, voltam főleg. Én az enyémnek magamtól mondtam el, bár én annyira bízom a sajátomba, kb, mintha az anyám lenne. Semmi rosszat nem csinált, de nyilván tanácsolta a pszichológust, pszichiáter, amit magamtól is beláttam, hogy kell. Ja és megkérdezte, hogy nem segítene - e, ha átmenetileg felírna enyhe nyugtatót,mert én emellett erősen szorongtam, de persze

nem erőltette. Ha neki nem is, egy szakemberrel mindenképp beszélned kell erről.

De tényleg tudnod kell, hogy az orvosnak titoktartási kötelesség van, még ha nem is vagy még nagykorú, sem az lesz az első, hogy elmondja a szüleidnek, amit bizalmasan megosztasz vele, max rábeszél, hogy magadtól mondd el, esetleg segít benne, hogy tudod elmondani nekik...

nov. 4. 07:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ők, látom írtad, hogy még nem tart olyan régóta. Ebben az esetben nem gondolom, hogy annyira feltünő fizikai jelei lennének még. Bár ez embere válogatja. Ha pl az ujjadat használod a hánytatáshoz (én pl nem, nálam sajnos anélkül is megy, de senkinek semmi tippet nem fogok adni), akkor a kezeden lehetnek fognyomok, vagy harapásnyomok, de akár ki is lehet repedezve a kézfejeden a bőr. Illetve a szád is lehet kirepedezett, száraz. De továbbra is nagyon tanácsolom, hogy beszélj erről orvosnak, ha nem is a háziorvosnak és ne az eltitkolás legyen a cél. Bezárni ezért senki nem fog sehova.
nov. 4. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!