Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A 1830-as hívó szám miért...

A 1830-as hívó szám miért küld mentőt, ha a 1830 egyébként orvosi ügyelet lenne?

Figyelt kérdés
Szombaton (2024.10.19.) hívva lett az új országos ügyeleti 1830-as telefon szám. Az orvosi ügyelet / orvos helyett azonnal mentőt küldtek! Ráadásul olyan mentőt küldtek amiben nem is volt orvos, csak mentős ápolok voltak. Szóval akkor miért hívják orvosi ügyeletnek a 1830-at ha nem küldenek orvost? És hogy mi lett a 1830-as szám felhívásnak a végkifejlete? Csupán annyi hogy a mentősök bevittek a lakhely szerint illetékes kórház sürgőségi osztályára. Ahol egy egész éjszakát töltötem a semmiért. Mert kiderült hogy minden vizsgálat amit kért az ügyeletes orvos az negatív lett. Egyébként a rosszul létemet az orvos valószínűsitette hogy az új gyógyszerem mellékhatásai okozhaták.

okt. 21. 19:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
Tehát már az sem jó, hogy egy jobban felszerelt autót küldtek érted?
okt. 21. 19:27
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
A 1830-at átvették a mentősök, nekik tudod elmondani, hogy mi a gond és majd Ők küldik a megfelelő személyt, vagy segítséget nyújtanak. Nekem ezt mondták pár hónapja a telefonban, amikor hívni kellett ezt a számot.
okt. 21. 22:11
 3/13 A kérdező kommentje:
2-es! La pontoztalak! Mert nem lehet pár hónapja! Ugyanis a 1830-as szám csak 2024 október 1.-től működik Budapesten! Előtte, vagyis 2024. október 1. előtt a helyi, vagyis Budapesten belül a helyi / kerületi 7 számból álló, külön telefonszámot kellett tárcsázni. Nálunk például a +36-1-261-5834-es telefon számot kelletett tárcsázni 2024. szeptember 30.-ig! Utána 2024. október 1-től van csak a 1830-as központi telefonszám, orvosi ügyeletként. Szóval ezért nem lehetet pár hónapja. De ezt szerintem te is tudtad, hogy Budapesten csak 2024. október 1-el indul a 1830.
okt. 22. 14:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a kérdés mik voltak a tünetek. Ugyanis ha felhívod őket eldöntik, hogy csak tanácsot adnak, dokit küldenek vagy bevisznek a kórházba. Azt megértem, hogy zavar, mert feleslegesen kerültél kórházba.

Azt viszont nem értem, miért kellett a kettest lepontozni. Leírta, hogy náluk mi volt a sztori. SEHOL!!! nem írtad, hogy Budapesten történt. Nálunk pl ( direkt rákerestem) már tavaly szeptember óta így "működik" a rendszer. Ráadásul szerintem felesleges, és pocsék lett az egész.

okt. 22. 19:37
 5/13 A kérdező kommentje:
4-es! Mond neked az valamit hogy mirzaten? Na ez egy gyógyszer! És ennek az összes létező mellékhatása jött ki egyszerre rajtam! Hogy miért szedem? Azért mert felírták! Illetve most már nem szedem! De hogy le írjam a tüneteket: Aluszékonyság, kábaság, erős szédülés, hányinger. És hogy mire kaptam a mirzatent? Olvasd el a googlet és benne lesz az igazság? Úgy hogy majd megyek vissza a Pszichiáterhez!
okt. 22. 20:27
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Nem, nem tudtam, nem említetted, hogy Budapesten. Én pl somogy megyében élek, és azért csak tudom,hogy mikor hívtam őket.

Köszi a lepontozást. További sok sikert!

2-es voltam.

okt. 26. 06:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Mindenkit kiosztottál, megkockáztatom, hogy én is így járok: Nem mindegy, hány órakor hívod az 1830-at. Este 10-től a Mentők veszik át az ühyeletet.
okt. 29. 14:24
 8/13 A kérdező kommentje:
7-esnek! Napközben 15 óra 13 perckor lett hívva! És direkt az 1830-as hívó szám lett hívva!
okt. 29. 15:04
 9/13 anonim ***** válasza:
52%
7-es vagyok. "Ahol egy egész éjszakát töltötem a semmiért." Ez esetben viszont örülj annak, hogy nem taxival kellett bemenned, és nincs semmi bajod. Talán túldramatizáltad a helyzetet a telefonban, azért küldték a mentőt, ahelyett, hogy neked kellett volna önerőből bemenned. Nyilván a helyszínen egy orvos sem tudott volna laborvizsgálatokat csinálni.
okt. 29. 16:25
 10/13 A kérdező kommentje:
7-esnek és 9-esnek! A gyógyszer allergiát mindig is sürgös esetnek tekintik! Miután ki derült hogy az egyik újonnan kapott gyógyszertől lettem rosszul. Ez a labor eredményimben is látszik. Illetve a rosszullétem tipikus gyógyszer allergiára utalt. Ilyenkor nem lehet saját lábon be menni. Ezt jobb ha tudod.
okt. 29. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!